Ispiši ovu stranicu

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Grada Vukovara

Načelnik stožera civilne zaštite Grada Vukovara i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček održao je konferenciju za novinare putem koje je izvijestio javnost o trenutnome stanju u gradu Vukovaru, a vezano za epidemiju koronavirusa.

-Još uvijek imamo tri zaražena sugrađanina, a nadam se kako ćemo sljedeći tjedan imati i prva ozdravljenja. Trenutno je u samoizolaciji 109 sugrađana od kojih je 75 hrvatskih državljana dok su ostali zaposleni na brodovima koji su privezani kod Vukovara. Broj osoba u izolaciji na području grada Vukovara konstantno pada - rekao je Pavliček.

Od danas u izdvojenoj COVID-19 ambulanti u Borovu naselju započinje uzimanje uzoraka od osoba na koje se sumnja da su zaražene koronavirusom. Pored izdvojene ambulante postavljen je šator, a uzorci će se uzimati iz automobila tako da se ne mora izlaziti van.

Pavliček je istaknuo kako je Stožer civilne zaštite Grada Vukovara posebnu pozornost posvetio domovima za starije i nemoćne u kojima do danas nema zabilježenih oboljelih osoba.

Grad Vukovar i Stožer civilne zaštite Grada Vukovara do sada su izdali 1.799 propusnica od kojih je njih oko 1.000 aktivno. Većinom su to jedni te isti ljudi koji propusnice uzimaju radi posla, poljoprivrednih radova ili posjeta starijima i nemoćnima.

Načelnik stožera civilne zaštite Grada Vukovara zahvalio je svim sugrađanima koji se drže svih propisanih mjera stožera.

Pročitano 958 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI