Ispiši ovu stranicu

Rast broja zaposlenih nastavljen i u 2019. godini

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava održao je konferenciju za medije na kojoj je iznio statističke podatke o povećanju broja radnih mjesta na području grada Vukovara. Kao referentni mjesec za iznesene podatke uzet je mjesec prosinac u kojem su sezonska kretanja na minimumu i kada je sezonsko zapošljavanje na minimalnim razinama.

- U prosincu 2019. godine u gradu Vukovaru bilo je zaposleno 9.991 osoba, što je značajno povećanje u odnosu na 2018. godinu kada je zaposlenih osoba bilo 9.714. To je 277 radnih mjesta više i na tragu je kontinuiranog porasta radnih mjesta u Vukovaru - istaknuo je Penava.

Unazad pet godina grad Vukovar bilježi gospodarski rast, a u tom je razdoblju bio i u hrvatskom vrhu po kriteriju izdvajanja za gospodarstvo - naglasio je gradonačelnik Penava.

U siječnju, veljači i ožujku 2020. godine u Vukovaru je bilo više od 10.000 zaposlenih, međutim u ožujku je ipak zabilježen pad zaposlenih za 105 osoba.

-To je izravna posljedica koronavirusa i izvjesno je da nas nakon pozitivnih gospodarskih kretanja očekuje pad, zatvaramo pozitivnu stranicu i vraćamo se na postavke krize - rekao je Penava najavivši novi financijski paket mjera za pomoć gospodarstvu.

-Najavljujem jedan ozbiljan financijski paket u iznosu od nekoliko milijuna kuna  pomoći gospodarstvu kako bi se što je moguće bezbolnije izašlo iz krize. Dosadašnje mjere pomoći, poput oslobađanja od komunalnog doprinosa, plaćanja zakupa i druge, i dalje ostaju na snazi - rekao je Penava.

Dodao je i kako će za oporavak gospodarstva trebati nekoliko godina, ali kako poduzetnici u gradu Vukovaru neće biti prepušteni sami sebi jer je Grad odlučio preusmjeriti financijska sredstva prema gospodarskim aktivnostima režući izdatke za sve što u ovom trenutku nije neophodno.

Pročitano 971 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI