Ispiši ovu stranicu

Nova 42 slučaja zaraženih korona virusom u Hrvatskoj

Nova 42 slučaja zaraženih korona virusom u Hrvatskoj Foto: Arhiv HRV-a

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno 42 novozaraženih koronavirusom, ukupno ih je do sada 1950, umrlih nema, a novo žarište je koprivnički dom za starije,  izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite, a prenosi HINA.

Nijedna osoba nije umrla pa je broj ukupno umrlih u Hrvatskoj isti - 48. Testirano je ukupno 27.614 osoba, među kojima njih 1340 u protekla 24 sata. Hospitaliziranih je 314, tri manje u odnosu na jučer. Na respiratoru je 19 bolesnika, jedan više u odnosu na jučer. Oporavljenih, odnosno otpuštenih iz bolnice je 457,  33 više nego jučer, oporavljenih kod kuće je 412, što je 35 više nego jučer. Od početka epidemije u Hrvatskoj je ukupno 869 izlječenih osoba, odnosno 68 više nego jučer.

Ministar zdravstva Vili Beroš je izvijestio da je novo žarište u jednom domu za starije u Korpivnici gdje su 13 pozitivnih korisnika, dva pozitivna zaposlenika i dva pozitivna kontakta.

"Iz tog područja dolazi značajan broj zaraženih i oni su danas u ukupnom broju", dodao je Beroš.

Osvrnuo se i na istraživanje londonske škole prema kojem je u Hrvatskoj reprodukcijski broj R koji je najbolji parametar koji pokazuje širenje infekcije u Hrvatskoj 0,8.

"To znači da jedan oboljeli zarazi jednog u okolini", naglasio je Beroš, ustvrdivši da to pokazuje kako mjere pokazuju rezultate. Zahvalio je građanima koji mjere poštuju, medijima koji ih komuniciraju i stručnim članovima stožera koji su ih osmislili.

 

Pročitano 642 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar