Ispiši ovu stranicu

Vlada RH sutra odlučuje o postupnom povratku učenika u škole

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Usvojena je odluka o provedbi državne mature, a sutra se očekuje da Vlada RH odluči o postupnom povratku učenika u škole. Ta će odluka, barem u početku, počivati na načelu da nitko neće djecu tjerati da se moraju vratiti u školu, izjavila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Okvirni datumi za održavanje državne mature u lipnju usuglašeni su s epidemiolozima, a njezino pomicanje na kolovoz ne bi nikome ništa dobro donijelo, kazala je ministrica i dodala da u lipnju ispite za državnu maturu imaju i sve države u okruženju, te da takva odluka daju mogućnost za još jedan rezervni scenarij.

Od 8. do 29. lipnja bit će održani obavezni ispiti iz državne mature, koji će se provoditi tako da se maksimalno smanji broja ispita u smislu vremena koje učenici trebaju provesti za pisanje mature, a gradivo drugog polugodišta četvrtog razreda ne ulazi u ispite državne mature, kazala je ministrica za N1 televiziju. 

Dosta slično je u državama koje imaju sustav usporediv s našim, dosta ih je odlučilo da se ovo posljednje razdoblje, koje se odvija preko nastave na daljinu, ocjenjuje ali da te ocjene u uspjeh državne mature ulaze u ograničenom obliku ili ne ulaze, kazala je. O povratku učenika u škole znat će sutra nakon zaključka Vlade.

Izvor: HINA

Pročitano 643 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar