Ispiši ovu stranicu

U Osječko-baranjskoj županiji jedna novopozitivna osoba na korona virus

U Osječko-baranjskoj županiji jedna novopozitivna osoba na korona virus Foto: Arhiv HRV-a

Klinički bolnički centar Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom posljednja 24 sata obradili su 102 uzorka od kojih je jedan pozitivan. Novopozitivna osoba na koranavirus je iz Baranjskog Petrovog sela i kontakt je već prije oboljele osobe, priopćeno je iz osječko-baranjskog Stožera civilne zaštite. 

U KBC-u Osijek je i dalje sveukupno devet djelatnika pozitivno na koronavirus i nema novooboljelih medicinskih djelatnika.

Prvi oboljeli na području Osječko-baranjske županije zabilježeni su 14. ožujka. Tijekom posljednjih mjesec dana,  ondje su počeli bilježiti i osobe koje su ozdravile od koronavirusa. Od jučer je dva uzastopna negativna testa imalo novih sedam osoba, što daje ukupan broj od 41 izliječene osobe na tom području. Do sada je sedam osoba preminulo, a u posljednjih 24 sata nije bilo novih smrtnih slučajeva. Dobrog su općeg stanja svi bolesnici u KBC-u kojih je na bolničkom liječenju 19, a niti jedna osoba nije na respiratoru.

U samoizolaciji se danas nalazi 139 osoba, 11 više nego jučer. Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije koja se pokazala netočnom, samoinicijativno su obišli 38 osoba i sve su osobe poštivale mjere samoizolacije.

Policija je provjeravala propusnice, kao i do sada na sedam stalnih nadzornih punktova na granicama Osječko-baranjske županije. Obavljeno je ukupno 6.302 pregleda, a samo četiri osobe nisu imale valjane propusnice. I prolazak im nije dopušten.

O stanju vezanom uz epidemiju koronavirusa na području te županije,  župan Ivan Anušić danas je govorio i na 29. sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije, a vijećnici su između ostalih, usvojili i Prijedlog zaključka o subvencioniranju kamata na kredite poduzetnika za vrijeme odgode plaćanja obveza po kreditima te Prijedlog odluke o subvencioniranju kamata na kredite građana realizirane u okviru projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“ za vrijeme odgode plaćanja obveza po kreditima.

Iako županija subvencionira 1% kamate, a gradovi i općine dodatnih 1%, županija će za vrijeme odgode plaćanja obveza po kreditima građana subvencionirati postotak kamatne stope i županije i gradova odnosno općina. U pripremi su i druge gospodarske mjere usmjerene na očuvanje gospodarstva županije i radnih mjesta Slavonaca i Baranjaca.

 

 

Pročitano 771 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar