Ispiši ovu stranicu

KUPDRGV osuđuje predsjednikovu izjavu

KUPDR KUPDR Foto: HRV arhiva

Povodom izjave predsjednika RH Zorana Milanovića u Jasenovcu, koja je izazvala brojne reakcije i osude, priopćenjem za medije oglasila se i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara. Članovi Koordinacije, stradalnici i branitelji, oštro osuđuju predsjednikovu izjavu rekavši kako ih ona niti malo ne začuđuje jer znaju njegove stavove i razmišljanja, a njegove izjave proteklih godina nikada neće zaboraviti.

- Nastavimo sa činjenicom da je Vukovar branilo 70-ak pripadnika HOS-a, također su državljani drugih zemalja ponosno stajali ispod stijega i znaka HOS-a, pravi primjer toga je gospodin Jean Michel Nicolier. Zoran Milanović je imao priliku stati u obranu hrvatske 1991. godine, no nije. Zašto? Zato što je, po njegovom mišljenju i kako on izjavljuje, Hrvatska - slučajna država – stoji među ostalim u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić.Koordinacija postavlja pitanje predsjedniku zašto se nije okrenuo pronalasku nestalih osoba, za kojima dan danas majke i očevi, braće i sestre, žene i djeca, tragaju i tuguju, već govori protiv onih koji koji su stvorili Hrvatsku državu.

-Želimo naglasiti da ne očekujemo i svjesni smo da se Zoran Milanović neće ispričati za svoje izjave, ali ovim putem apeliramo na oglašavanje i izjavu Milanovićevog savjetnika za branitelje, generala Marekovića.
I za kraj želimo reći da je Milanović ovim postupkom i izjavom obezvrijedio Domovinski obrambeni rat, ponizio svu žrtvu svih branitelja i stradalnika. Također je obezvrijedio prolivene suze i krv, kako samih branitelja tako i članova njihovih obitelji. Nije li to sramotno?! Zbog tih branitelja imamo našu državu, zbog njih Vukovar s pravom i ponosom nosi ime GRADA HEROJA! – stoji među ostalim u priopženju Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Pročitano 995 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić