Ispiši ovu stranicu

U Osječko-baranjskoj županiji jedna novooboljela i jedna preminula osoba pozitivna na koronavirus

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 127 uzoraka, od kojih  je jedan pozitivan. Riječ je o osobi s područja Harkanovaca i kontakt je otprije oboljele osobe.

Trenutno se u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalazi 113 osoba, a deset su novih kontakata epidemiolozi stavili u samoizolaciju.

U KBC Osijek hospitalizirano je devet osoba oboljelih od koronavirusa. Tijekom protekla 24 sata na Klinici za infektologiju KBC-a preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus. Riječ je o onkološkom bolesniku koji nije imao komplikacija specifičnih za koronavirus te se nije nalazio na respiratoru. Od početka epidemije, na području Osječko-baranjske županije do sada je preminulo osam osoba pozitivnih na koronavirus. Obitelji preminule osobe Stožer civilne zaštite Osječko baranjske županije izražava sućut.

Ukupno je do sada na području Osječko-baranjske županije zabilježena 121 oboljela osoba, a izliječeno ih je 77. Troje više nego jučer od kojih je jedna osoba medicinski djelatnik. Stoga je u KBC Osijek trenutno četiri djelatnika pozitivnih na koronavirus.

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović još jednom podsjeća kako nije vrijeme za opuštanje unatoč popuštanju mjera koje je propisao Nacionalni stožer. I dalje je na snazi zabrana okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu te je pozvao stanovnike Osječko-baranjske županije da se i sutra, kada se tradicionalno obilježava Praznik rada, suzdrže od većih druženja i praznik proslave u krugu obitelji.

Pročitano 732 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI