Ispiši ovu stranicu

Ove godine Županijska uprava za ceste planira brojne radove

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Uprava za ceste Vukovarsko-srijemske županije je prošli tjedan na sjednici Upravnog vijeća usvojila rebalans Plana gradnje i održavanja županijskih i lokalnih cesta za 2020. godinu i Financijskog plana, kojim su definirani prihodi i rashodi poslovanja u 2020. godini. 

Prošle je godine završen projekt rekonstrukcije županijske ceste od Babine Grede do Cerne, a započet je veliki i zahtjevni projekt izgradnje lokalne ceste L46017 od Prkovaca do Babine Grede dužine 11,2 kilometara. Završetak radova očekuje se do kraja lipnja, moglo se čuti na sjednici od ravnatelja uprave Željka Galića.

Usvojenim planom definira se završetak kompletne rekonstrukcije županijske ceste Ž4148 od Tordinaca prema županijskoj cesti Ž4111 i to rekonstrukcijom posljednje dionice kroz naselje Tordinci, u dužini od jednog kilometra, a radovi su započeli prošloga mjeseca.

Pripremljena je i dokumentacija za objavu natječaja za izvođenje radova rekonstrukcije županijske ceste ŽC 4172 i to rekonstrukcija dionice od državne ceste D-46 do željezničke pruge u N. Jankovcima, u planu je rekonstrukcija dionice županijske ceste Ž4198 u naselju Šarengrad, a završena je i izrada glavnog projekta izgradnje i rekonstrukcije županijske ceste ŽC4223 od Otoka do Bošnjaka u dužini od 12,3 kilometra.

Također, u ovogodišnji je plan uvrštena i izrada idejnog i glavnog projekta rekonstrukcije raskrižja na županijskoj cesti Ž4137 u naselju Bogdanovci, a čija je realizacija u tijeku. 

Pročitano 609 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar