Ispiši ovu stranicu

Završen projekt Zaželi-Grad Ilok koji je zapošljavao 40 žena

Nadaju se nastavku projekta Nadaju se nastavku projekta Foto: Grad Ilok

U Iloku su ovih dana predstavljeni rezultati projekta Zaželi – Grad Ilok koji je realiziran posljednje dvije godine, konkretno od prosinca 2017.

Ukupna ugovorena vrijednost projekta iznosi preko 5,5 milijuna kuna i u cijelosti je financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda, Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali. Trajao je ukupno 30 mjeseci, a ostvareni su značajni rezultati.

- Kroz projekt je zaposleno 40 teško zapošljivih žena dobne skupine 50+, prijavljenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a koji je ujedno uz Centar za socijalnu skrb bio partner na projektu. Radnice su zaposlene na razdoblje od 24 mjeseca kako bi pružale pomoć, podršku i potporu za 200 korisnika, odnosno osoba starije životne dobi u nepovoljnom životnom položaju. Podijeljeni su paketi higijenskih potrepština, nabavljeno 40 bicikala za radnice kako bi lakše stizale do korisnika, a provedeno je i stručno osposobljavanje radnica za zanimanje gerotodomaćice. Nadamo se kako će im to pomoći da budu što konkurentnije na tržištu rada. U proteklih 30 mjeseci pokazao se veliki interes i potreba za provedbom ovakvih i sličnih projekata i ovaj projekt ne samo da je opravdao svoju svrhui nego je značajno podigao kvalitetu života radnica i korisnika – istaknula je Ivana Ramljak, voditeljica projekta.

U međuvremenu Grad Ilok je prijavio i projektni prijedlog za Poziv Zaželi-program zapošljavanja žena faza II, a u iločkoj gradskoj upravi nadaju se pozitivnom rješenju. 

Pročitano 892 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar