Ispiši ovu stranicu

Predstavljen projekt „Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno! – program poludnevnog boravka za djecu Vukovara“

Predstavljen projekt „Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno! – program poludnevnog boravka za djecu Vukovara“ Sandra Grgić

U prostorijama Udruge Vukovarski leptirići održana je Uvodna konferencija projekta „Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno! - program poludnevnog boravka za djecu Vukovara“, koji se provodi u okviru Poziva UP.02.1.2.01 Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Cilj projekta je prevencija socijalne isključenosti djece Vukovara te kreiranje novih programa koji će im pružiti nova znanja i vještine, osigurati razvoj njihovih potencijala te druženje i smisleno provođenje slobodnog vremena.

U provedbu projekta bit će uključeno 30 korisnika, djece s teškoćama u razvoju, djece iz siromašnih i višečlanih obitelji, udomiteljske djece i djece bez roditeljske skrbi, s područja Vukovara. Kroz projekt će se pokrenuti izvaninstitucionalni program poludnevnog boravka za navedenu ciljanu skupinu i to kao predškolski program namijenjen korisnicima od 2 do 7 godina te kao program poludnevnog boravka za korisnike od 8 do 12 godina, odnosno za djecu od 1. do 4. razreda.

-Ukupna vrijednost projekta je 1.454.469,85 kn, od čega 85% (1.236.299,37 kn) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% (218.170,48 kn) sufinancira Republika Hrvatska iz sredstava Državnog proračuna. Trajanje provedbe projekta je 28 mjeseci, a ispred nas je još 23 mjeseca aktivnog rada – rekla je voditeljica projekta Anamarija Krišto.

Projekt se provodi u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Vukovar i Osnovnom školom Blage Zadre.

-Zahvaljujem se gradu Vukovaru koji nije partner u ovom projektu ali je uz nas već dugi niz godina. Zahvaljujući gradu Vukovaru osigurali smo ovaj prostor koji sada uređujemo. Imamo 25 zaposlenih i oko 200 djece s teškoćama u razvoju. Zahvaljujem se Centru za socijalnu skrb s kojim dugi niz godina surađujemo i našoj novoj partnerskoj organizaciji Osnovnoj školi Blage Zadre – rekla je predsjednica Udruge Vukovarski leptirići Viktorija Matin.

Osim stručnih programa namijenjenih djeci, projekt će osigurati radionice i edukacije za djelatnike vrtića i škola, manje infrastrukturne radove, opremanje poludnevnog boravka, osposobljavanje i zapošljavanje novih djelatnika kroz Projekt te brojne aktivnosti za podizanje svijesti građana o marginaliziranim skupinama djece.

Konferenciji je nazočio Zvonimir Rogulja ravnatelj Centra za socijalnu skrb, ravnatelj Osnovne škole Blage Zadre i pročelnik upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

-Čestitam  Udruzi Vukovarski leptirići kao nositelju projekta i partnerima. Svaki projekt koji dođe u Vukovar je dobrodošao. Posebno mi je drago kada su ciljana skupina djeca. Grad Vukovar nije formalno partner na ovom projektu, ali je uvijek tu! - rekao je Dražen Kobašević.

Pročitano 1096 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI