Ispiši ovu stranicu

Skrbili za 160 korisnika i primili preko 2 tisuće telefonskih poziva

Nabavljali namirnice i lijekove za stare i nemoćne Nabavljali namirnice i lijekove za stare i nemoćne Foto: CKVU

Nakon što je izbila koronakriza i na našem su se području organizirali brojni volonteri kako bi kroz Crveni križ pomogli starijima i nemoćnima u nabavci osnovnih živežnih namirnica, higijenskih potrepština i lijekova, a sve kako bi što manje izlazili iz svojih domova s obzirom na činjenicu da su bili jedna od najugroženijih skupina od bolesti COVID-19.

Koliko je točno volontera radilo tijekom koronakrize i za koliko korisnika u Vukovaru, pojasnio je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš.

- Naši su volonteri odlazili pomagati onima koji nisu imali nikoga drugoga da za njih ode u trgovinu ili ljekarnu. Svakodnevno smo na terenu imali 73 volontera i još 20-tak u pripremi za slučaj potrebe, a skrbili su ukupno za 160 korisnika. Na naš telefon za psiho-socijalnu pomoć zaprimili smo preko dvije tisuće poziva, od onih koji su bili u potrebi za namirnicama ili lijekovima do onih koji su tražili više informacija o koronavirusu i kako se snaći u cijeloj toj situaciji – rekao je Glavaš.

Zahvaljujući donaciji Vukovarsko-srijemske županije, Crveni križ Vukovar podijelio je za Uskrs i pakete pomoći najugroženijima.

- Donirali su nam 300-tinjak paketa kojima smo uveselili ljude u potrebi za Uskrs, a za tu smo priliku uspjeli složiti i 100-tinjak paketa od donacija građana – istaknuo je Glavaš.

Crveni križ Vukovar proveo je ujedno i akciju pomaganja osobama koje su tijekom koronakrize ostale bez posla.

- Hrvatski Crveni križ prikupio je podatke o osobama koje su zbog korone ostale bez posla tako da smo u Vukovaru od jučer počeli s podjelom paketa pomoći. U ovoj ćemo akciji podijeliti oko 150 takvih paketa – naglasio je Glavaš.

Zasad je ovo bila jednokratna akcija, a u Crvenome križu se nadaju kako će biti prilike da se ljudima koji su zbog korone ostali bez posla podijeli još paketa pomoći.

 

 

 

 

Pročitano 850 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar