Ispiši ovu stranicu

Otvoren Ured Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije u Vukovaru

Predsjednik Vlade Andrej Plenković  svečano je otvorio Ured Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije u  ulici Josipa Jurja Strossmayera 5a/8 u Vukovaru poručivši kako su odnosi s Bosnom i Hercegovinom posebno važni za njegovu Vladu.

-Povećali smo znatno novčana sredstva koja su uložena u potpore konkretnih projekata - od obrazovanja, zdravstva i kulture do gospodarstva. Povećali smo trgovinske odnose, intenzivirali odnose s Bosnom i Hercegovinom - otvorili dva konzulata, predstavništva gospodarske komore, radioteleviziju, uspostavili bolje prometno povezivanje. Smatram da sve navedeno doprinosi jačanju položaja hrvata kao ravnopravnog konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini- rekao je premijer Plenković.

Prema riječima nadbiskupa i metropolita vrhbosanskog i predsjednika Upravnog odbora Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije, kardinala Vinka Puljića otvaranje zaklade baš u  Vukovaru ima svoju poruku.

-Ovdje smo otvorili Zakladu kako bi dobročinitelji mogli lakše ulagati sredstva koja se mogu kontrolirati. Zaklada će biti ohrabrenje našeg opstanka i naše budućnosti u Bosni i Hercegovini. Nadam se da će istinski biti ljudi koji će poduprijeti Zakladu-poručio je kadinal Puljić.

Upravitelj Zaklade Josip Dabro rekao je kako će aktivnosti Zaklade biti usmjerene prema osnivanju, izgradnji, uređivanju i opremanju domova za stare i nemoćne, pružanju raznih oblika potpore starim, nemoćnim i bolesnim osobama, financiranju obnove i opremanja objekata u kojima prebivaju djeca predškolske dobi, učenici i studenti, dodjeli novčane potpore učenicima i studentima tijekom njihovog redovitog školovanja i drugim humanitarnim i dobrotvornim aktivnostima.

Pročitano 1057 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI