Ispiši ovu stranicu

Slavimo Dan neovisnosti

Slavimo Dan neovisnosti Foto: Arhiv HRV-a

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je građanima uputio čestitku u povodu Dana neovisnosti, spomendana na povijesne odluke Hrvatskog sabora o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika, prenosi HINA.

Ovogodišnji Dan neovisnosti obilježavamo kao spomendan na povijesne odluke Hrvatskog sabora, na donošenje Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske kojima je potvrđena volja hrvatskog naroda za uspostavom samostalne države, ističe se u čestitki premijera Plenkovića.

Na putu osamostaljenja i međunarodnog priznanja suočili smo se s velikosrpskom agresijom te je hrvatski narod za svoju slobodu i neovisnost podnio veliku žrtvu. Uz trajnu zahvalnost i duboko poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji ustrajno gradimo društvo koje počiva na domoljublju te univerzalnim vrijednostima slobode, demokracije, solidarnosti, vladavine prava i društvene pravednosti, poručuje premijer.

 

Pročitano 702 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar