Ispiši ovu stranicu

Preminule dvije zaražene osobe u Osječko-baranjskoj županiji

Preminule dvije zaražene osobe u Osječko-baranjskoj županiji Foto: Arhiv HRV-a

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom protekla 24 sata testirano je ukupno 259 uzoraka. Šest je bilo pozitivno na koronavirus, a riječ je o osobama s područja Osijeka, Valpova, Donjeg Miholjca, Našica i Belog Manastira. Nažalost, preminule su dvije osobe zaražene koronavirusom, 1945. i 1946. godište, koje su se nalazile na bolničkom liječenju, a obje su imale i značajan komorbiditet. Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izrazio je sućut obiteljima preminulih.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 39 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se četiri nalaze na respiratoru. Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom jučerašnjeg dana u samoizolaciju je stavila 51 novi kontakt oboljelih pa je danas na tom području ukupno 419 osoba u samoizolaciji, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Policija je provjeravala kršenje propisane mjere samoizolacije i prema dojavi i samoinicijativno. Jedina dojava koju su zaprimili pokazala se netočnom, a samoinicijativno su obišli 49 osoba. Svi su se nalazili na adresi stanovanja i nije utvrđeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je dao suglasnost za održavanje utakmice između NK Osijeka i NK Lokomotive uz nazočnost gledatelja, a koja se planira održati u Osijeku na stadionu Gradski vrt, dana 25. srpnja 2020. godine u 21:05 sati. NK Osijek dužan je prilikom organizacije utakmice pridržavati se protuepidemijskih mjera i odluka Stožera civilne zaštite RH te posebnih uputa i preporuka HZJZ o održavanju športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledateljstva od 13. lipnja 2020. godine.

 

Pročitano 492 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar