Ispiši ovu stranicu

U Hrvatskoj zabilježen 81 novi slučaj zaraze koronavirusom

U Hrvatskoj zabilježen 81 novi slučaj zaraze koronavirusom Foto: HRV

U protekla 24 sata zabilježen je 81 novi slučaj pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.032. Na bolničkom je liječenju 139 osoba s devet pacijenata na respiratoru. 

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak novinarima pred Banskim dvorima rekao je kako je brojka oboljelih u Hrvatskoj u protekla 24 sata nešto niža  nego zadnjih dana.
-Najavljivali smo, prema modelima koje smo napravili, da bi brojke trebale početi padati. Brojke skaču malo gore, malo dolje, ali postoji blagi silazni trend za koji očekujemo da će se intenzivirati kroz sljedećih nekoliko tjedana i da ćemo imati manje zaraženih – rekao je Capak dodajući kako nema novih žarišta, a broj novozaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koji iznosi 35, posljedica je velikih okupljanja koja su bila ranije i prelijevanja kontakata zaraženih iz Đakova.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 4.715 osoba zaraženih novim koronavirusom. Oporavilo se 3.555 osoba, a dosad je preminulo stotinu dvadeset i osam osoba.
Do sada je ukupno testirano 109.358 osobe, od toga 1.136 u protekla 24 sata.

Pročitano 614 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić