Ispiši ovu stranicu

Udruga Golubica nastavlja s projektom „Možemo i mi II“

Udruga Golubica nastavlja s projektom „Možemo i mi II“ Foto: Udruga Golubica

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar temeljem potpisanog Ugovora o dodjeli financijskih sredstava s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nastavlja provedbu trogodišnjeg programa pod nazivom „MOŽEMO I MI II“ - Problemi i zadovoljavanje osoba s invaliditetom i u sljedećem trogodišnjem razdoblju, a  provodit će se od 01.06.2020. do 31.05.2023. godine.

Glavni ciljevi programa su poboljšanje kvalitete življenja osobama s intelektualnim oštećenjima, povećanje kvalitete socijalnih usluga izvaninstitucionalne skrbi i razvoj suradničkih odnosa među partnerima i suradnicima.

Provedba programa predstavlja razvoj alternativnih inovativnih usluga namijenjenih osobama s intelektualnim oštećenjima, koja doprinosi poboljšanju fizičke, psihičke i zdravstvene sposobnosti korisnika kao preduvjet za ostanak u svome domu, odnosno u trenutnom izvaninstitucionalnom obliku skrbi. Provedbom programa povećava se kvaliteta socijalnih usluga poludnevnog boravka i organiziranog stanovanja koje pruža nositelj programa te osigurava prevencija institucionalizacije kako za korisnike socijalnih usluga kod nositelja programa, tako i za osobe s intelektualnim oštećenjima koji su u svojim domovima.

Programom se pružaju usluge psihofizičke rehabilitacije: sportsko rekreativnih aktivnosti, kineziterapije, zdravstvenog programa i socijalizacijskih aktivnosti osobama s IO.

-Što sport znači za osobe s intelektualnim oštećenjem pokazali smo kroz protekle tri godine. Dokazali smo da  to što radimo ima smisla jer pobuđuje veliki interes, a naši korisnici od toga imaju koristi. Stoga se nadamo da ćemo i narednih godina biti isto tako uspješni, ako ne još i uspješniji, a sve u cilju poboljšanja kvalitete življenja osoba s intelektualnim oštećenjem  – rekla je predsjednica Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar   Ivana Azenić Dubravčić.

Aktivnosti će se provoditi u prostoru Udruge, prostoru KK Dunavski raj Vukovar i objektima JU Sportski objekti Vukovar, kao i drugim mjestima u okviru organiziranih natjecanja, a rad s korisnicima provodit će se svakodnevno u trajanju od 4 sata.

Vježbe će se izvoditi pod stručnim nadzorom, a sve će biti prilagođeno i odmjereno imajući u vidu motorički status svakog korisnika te njegovu sposobnost praćenja i izvođenja. Sve ove aktivnosti usmjerene su na individualni rad, formiranje tima, jačanje timskog rada, integraciju korisnika i jačanje njihova natjecateljskog duha, a što je dalje osnova za njihovo bolje psihofizičko stanje.

Program je namijenjen osobama s intelektualnim oštećenjima starijim od 15 godina koje se vode u evidencijama Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjima „Golubica“ Vukovar, Grada Vukovara i Centra za socijalnu skrb Vukovar. Na programu su zaposlene dvije stručne osobe zadužene za neposredni rad s korisnicima programa.

Nositelj programa je Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, a program se provodi u partnerstvu s Gradom Vukovarom, Centrom za socijalnu skrb Vukovar i Javnom ustanovom za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“. Sredstva za provedbu programa osigurava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a za prvu je godinu osiguran iznos od 210.000 kuna.

Pročitano 596 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić