Ispiši ovu stranicu

Položen vijenac povodom Međunarodnog dana nestalih osoba

Položen vijenac povodom Međunarodnog dana nestalih osoba Foto: Marija Molnar

Međunarodni dan nestalih osoba obilježava se 30.kolovoza, a jutros su podno spomen- obilježja nestalim osobama u Borovo Naselju, vijenac položila izaslanstva udruge Vukovarske majke i Grada Vukovara.

Po riječima Mande Patko, predsjednice udruge Vukovarske majke, u našem se gradu još uvijek traga za 386 nestalih, a u našoj županiji za 525 osoba čije su sudbine još uvijek nepoznate.

- Ovi su dani posebno teški, no živimo u nadi da će majke pronaći svoju djecu, djeca roditelje, a supruge svoje muževe te da će sudovi bolje raditi i pronaći krivce za zločine. Zahvaljujemo Gradu Vukovaru na ovom spomen-obilježju gdje možemo odati počast i prisjetiti se naših nestalih – rekla je Patko. Ovo je spomen-obilježeje postavljeno na inicijativu udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, podsjetio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.- Tema nestalih je teška i emotivna, no moramo zadržati motivaciju i učiniti sve da pronađemo naše nestale i barem dijelom vratimo mir u obitelji koje tragaju za svojim najmilijima – istaknuo je Penava.


Između ostaloga, naglasio je i da je jedini mogući put izgradnje zdravih odnosa sa srpskom stranom da otvore arhive i protokole te pokažu gdje su nestali kao i da prokažu krivce za zločine.

Pročitano 696 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar