Ispiši ovu stranicu

Održan ulični festival za najmlađe Kredica

Sudjelovala djeca iz vrtića Vukovar 1 i 2 Sudjelovala djeca iz vrtića Vukovar 1 i 2 Foto: Marija Molnar


Kredica, ulični festival za najmlađe u okviru VukovART-a, održan je na središnjem gradskom trgu u Vukovaru, a djeca su pozvana da pokažu svoju umjetničku stranu i kreativno se izraze.

- Naša je početna ideja bila dovesti suvremenu kulturu u Vukovar i njome obuhvatiti sve segmente društva pa tako i djecu te mlade. Kroz ovaj događaj Kredica, cilj je osloboditi kreativne potencijale djece, a cijeli smo program prilagodili njihovoj dobi, željama i afinitetima – istaknuo je Davor Garbac, voditelj projekata u Razvojnoj agenciji Vukovar – VURI.

Kroz projekt je bilo planirano uključiti 120 djece u ove aktivosti, međutim interes je znatno veći, pojasnio je Garbac.

Na Kredici su sudjelovala djeca dječjih vrtića Vukovar 1 i 2 i to pod vodstvom proslavljenog vukovarskog strip autora Nenada Barinića koji je osmislio da djeca iscrtaju kredama glavni središnji trg na zadane teme, ali i da u jednom dijelu puste mašti na volju i crtaju sve što požele.

Nakon što su obavili crtanje, cijeli je događaj i konačni rezultat dječjeg umjetničkog rada snimljen iz zraka, a organizatori su im podijelili i poklone – slatkiše i puzle na kojima se nalaze dosad oslikani murali na zgradama u sklopu VukovART-a

 

Pročitano 703 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar