Ispiši ovu stranicu

Spremni skinuti dvojezične ploče bez obzira na sankcije

Iz stožera pozivaju na veliki prosvjed 7. travnja u Zagrebu Iz stožera pozivaju na veliki prosvjed 7. travnja u Zagrebu Snimak: Marija Molnar

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić na konferenciji za medije najavio je kako će članovi stožera od sutra ujutro dežurati na sedam ulaza u Vukovar  i na tim mjestima mirno prosvjedovati ukoliko se obistini, za sada neslužbena informacija o postavljanju dvojezičnih ploča u gradu. Izjavio je kako imaju informaciju i da je na postavljanje ploča pozvana interventna policija te dodao kako se stožeru javio veliki broj ljudi koji su odlučili bez obzira  na eventualnu kaznenu odgovornost, intervenirati ukoliko se takve ploče postave.

Naglasio je kako stožer neće nikoga tjerati da  intervenira protiv ploča, ali da neće niti sprječavati one koji to žele. Posebno je istaknuo kako je situacija u Vukovaru zategnuta zbog najavljenog uvođenja službene dvojezičnosti u Vukovar, da su zbog toga mogući neredi i da je očigledno nekome u interesu da se oni dogode. Podsjetio je i kako su predstavnici stožera upozorili na to predsjednike Sabora i države, a da su isto htjeli učiniti i s premijerom no on ih nije primio.

Damir Maduna pak obavijestio je novinare kako su u stožeru dobili potvrdu brojnih dolazaka branitelja iz Kutine, Slavonskoga Broda, Vinkovaca, Osijeka i Zagreba koji će se rasporediti po punktovima na kojima bi mogle biti postavljene ploče. Najavio je da će nakon odlaska policije s tih punktova ploče anulirati, skinuti ili prebojati  te naglasio da su spremni to učiniti bez obzira na sankcije, prekršajnu ili kaznenu odgovornost.

Glasnogovornik stožera Zdravko Komšić istaknuo je kako će Zoran Milanović i njegova SDP-ova vlada ostati zabilježeni u povijesti Vukovara kao prvi premijer i vlada koji su ćirilicu uveli u Vukovar kao ravnopravno pismo.  Sve hrvatske građane pozvao je da im se pridruže 7. travnja na velikom prosvjedu u Zagrebu protiv dvojezičnosti u Vukovaru kako bi na taj način pokazali hrvatskoj vlasti da je,  kako je rekao „izdala Vukovar“. Naglasio je i kako još uvijek ima vremena spriječiti dvojezičnost ukoliko ima dobre volje.

Pročitano 3118 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar