Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar posjetila delegacija Općine Odžak

Grad Vukovar posjetila delegacija Općine Odžak Foto: Grad Vukovar

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je delegaciju prijateljske Općine Odžak iz BiH  na čelu s načelnikom Jakovom Ivankovićem. Grad Vukovar i Općina Odžak potpisali su Povelju o prijateljstvu i suradnji 2018. godine prigodom obilježavanja Dana sjećanja na hrvatske žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata odžačkog i podvučjačkog kraja u Odžaku.

Tom su Poveljom Grad Vukovar i Općina Odžak izrazili namjeru da svoju partnersku suradnju nastave promocijom Grada Vukovara u Bosni i Hercegovini i Općine Odžak u Hrvatskoj te razmjenom službenih delegacija obiju jedinica lokalne samouprave na područjima kulturne, gospodarske, turističke i sportske suradnje, razmjene informacija na području komunalnog uređenja, suradnje između škola, djece i mladeži kao i suradnje udruga građana te povezivanja s drugim europskim gradovima.

Želja je da prijateljstvo između Gradova ne ostane samo na formalnim posjetima nego da se razvije kroz različite vrste projekata koji će omogućiti zajednički razvoj. Vukovar i Odžak povezani su tragičnim događajima svoje prošlosti te se sada jednako tako zajednički usmjeravaju na budućnost, poručeno je sa sastanka.

Pročitano 565 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić