Ispiši ovu stranicu

Bugari zainteresirani za turističku suradnju s Vukovarom

Bugari zainteresirani za turističku suradnju s Vukovarom Foto: Marija Molnar

U Vukovaru  boravi veleposlanica Bugarske u Republici Hrvatskoj NJ.E.Genka Georgieva u pratnji Galina Grigorova, župana najveće bugarske županije uz Dunav Russe te gospodarstvenika Svetoslava Pervanova i Simeona Trifonova. U svome ih je uredu primio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić, a razgovaralo se o mogućnostima za poslovnu, kulturnu i turističku suradnju Vukovara i županije Russe.

- S nama je ovdje po prvi put Galin Grigorov, župan najveće bugarske županije na tzv.donjem Dunavu  - Russe. Razgovaramo o mogućoj suradnji i ukoliko bude interesa te uspijemo dogovoriti projekte, već iduće godine možemo imati suradnju na području kulture s razmjenom npr. škola i sl. - istaknula je veleposlanica Georgieva.

Vukovar ima puno potencijala u turizmu i željeli bismo surađivati na tom planu. Bugari odlaze u Dubrovnik, Zagreb, Split, Zadar ili Rijeku, a Vukovar ostaje po strani, rečeno je na sastanku.

- Stoga i upućujemo poziv vukovarskom izaslanstvu da nas posjeti i predstavi svoje turističke potencijale. Također, mogućnost suradnje vidimo i u riječnom prijevozu koji dosta toga pojeftinjuje, a mogao bi doprinijeti bržem razvoju vaše i naše regije – istaknuo je župan Grigorov. 

Intenzivna suradnja Vukovara i bugarskoga veleposlanstva traje dugi niz godina, a sada bi se mogla konkretizirati na onome što spaja naš grad i bugarsku županiju odnosno na mogućnostima koje nudi Dunav.

- Dogovorili smo pokušaj suradnje u segmentu Dunava koji nam je baza, prijevozu biodizela, dovoz u luku i pretovar. Suradnju želimo na temelju Dunava, prvenstveno u smislu gospodarstva i plovidbe Dunavaom,  ali isto tako kulture i turizma. Zahvaljujući vrlo proaktivnoj veleposlanici Grigorovoj vjerujem da dosta toga možemo konkretizirati - rekao je gradonačelnik Penava.

 

 

Pročitano 498 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar