Ispiši ovu stranicu

Europski dom Vukovar slavi 20 godina rada

Europski dom Vukovar slavi 20 godina rada Foto: Marija Molnar

Europski dom Vukovar proslavlja dva desetljeća rada, a tim je je povodom održana svečanost i diskusija na temu Doprinos organizacija civilnoga društva izgradnji zajednice na primjeru 20-godišnjeg rada Europskoga doma Vukovar.

- Naša je udruga osnovana 2000. godine. Jedinstveni je cilj bio korak po korak rješavati konkretne životne probleme te stvarati temeljne preduvjete za ostvarivanje vizije poželjne zajedničke budućnosti u Europi – istaknula je izvršna direktorica Europskoga doma Vukovar Dijana Antunović Lazić, dodavši da je te godine njihov strateški cilj bio učvrstiti mir u istočnom dijelu Hrvatske i pripremiti građane Vukovarsko-srijemske županije za integraciju RH u Europu.

Svečanosti je putem video konferencije nazočio i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u RH Robert Klinke. Čestitao je udruzi na velikome i važnome jubileju.

-Čestitam vam na 20 godina djelovanja, na svoj snazi, energiji i naporima u zajednici koju ste okupili stvarajući Vukovar u mirnodopskom razdoblju i u suglasju obiju strana – istaknuo je Klinke.

U diskusiji su sudjelovali prof.dr.sc.Dinka Čorkalo Biruški s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te mirovni aktivisti Gorda Bosanac i Emina Bužinkić. Događaj je okupio predstavnike nevladinih udruga i Zaklade Friedrich Ebert s kojom ova udruga ima dugogodišnju suradnju, a u ime Grada Vukovara nazočio je Siniša Mitrović, stručni suradnik za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama i zdravstvenu zaštitu 

 

Pročitano 709 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar