Ispiši ovu stranicu

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 46 novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 46 novooboljelih od koronavirusa Arhiva HRV

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema  podacima pristiglimdo 8:00 sati, u posljednja 24 sata  46 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 i to u 20 naselja, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite VSŽ Zdravko Kelić na konferenciji za medije.
-Ovaj broj od 20 naselja pokazuje da žarište virusa nije samo u  jednom mjestu županije, već se proširio posvuda i da situacija nije dobra -  poručio je Kelić te za sutra najavio sjednicu Stožera na kojoj će se donijeti nove odluke, a jedna o kojoj se razmišlja je ograničavanje broja osoba u zatvorenim prostorima.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo VSŽ dr. Kata Krešić rekla je kako u županiji imamo nova žarišta iz kojih ćemo imati još novopozitivnih na koronavirus.
-Među 46 novoboljelih osoba imamo i oboljele osobe koje dolaze iz novih žarišta. U pitanju je nekoliko svadbi koje su se otvorile kao nova žarišta, a iz kojih ćemo zasigurno ovih dana imati još novih oboljelih. Posebno zabrinjavajuće je to što jako veliki broj oboljelih ima nepoznat izvor zaraze, a što govori u prilog činjenici da je virus široko prisutan u općoj populaciji i da je vjerojatnost zaraze ovoga trenutka visoka – rekla je dr. Krešić te pozvala sve na odgovorno ponašanje, pridržavanje svih epidemioloških mjera i suzdržavanje od organiziranih skupova.

Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti, a u samoizolaciji je 971 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 17 radnika iz sustava zdravstva. 
U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 36 radnika.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 1.299, a preminulih 19. 

 

Pročitano 714 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI