Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Ivan Penava obišao novi pogon tvrtke Ricosta Croatia

Gradonačelnik Grada Vukovara sa svojim suradnicima obišao je prošireni pogon tvrtke Ricosta Croatia koja je poslovanje u Vukovaru započela 1. siječnja 2016. godine s 64 zaposlena djelatnika.

Zbog uspješnog rada tvrtke, ali i zadovoljavanja uvjeta proizvodnje i kvalitete, tvrtka je kupila susjedno zemljište s namjerom proširenja poslovanja i izgradnje nove tvornice. Pogon je proširen halom veličine 1.400 metara kvadratnih i vrijednosti 8 milijuna kuna, a ove je godine nabavljeno i dodatnih  40 strojeva u vrijednosti oko 1.350.000 kuna.

U Ricosti Croatia trenutno je zaposleno 124 djelatnika, od čega je samo u prošlom mjesecu zaposleno 12 novih te prema riječima prokuristice Anice Dorkin u planu je proširivanje proizvodnje i zapošljavanje dodatnih djelatnika odgovarajuće stručne spreme.

-Ovdje u Vukovaru smo već pet godina. U ovome trenutku imamo 124 zaposlena djelatnika i bavimo se proizvodnjom, krojenjem i šivanjem dječje obuće. Polako se širimo i plan nam je dosegnuti broj od 150 zaposlenih. Nama trebaju stručni ljudi, pomoć od Grada i Zavoda za zapošljavanje, kako bi dobili ili obučili pojedince. Stari dio Ricoste prenamijenili smo u skladište, garderobe i druge naše prostorije. Proširenjem radnog prostora proizvodnju smo povećali sa  750 na 1.150 pari obuće dnevno – rekla je Anica Dorkin te dodala kako su u ožujku 2020. godine zbog pandemije koronavirusa zabilježili gubitak od oko 35.000 eura.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava rekao je kako se Ricosta sa svojim pogonom gura u prvi plan te da mu je drago što obućarsku djelatnost zadržavamo u Gradu Vukovaru.

-Doista je zadovoljstvo vidjeti da se ova prozvodnja dobro razvija. Izuzetno nam je drago što se Ricosta Croatia sa svojim vukovarskim pogonom gura u prvi plan među pogonima koje Ricosta ima izvan Njemačke te što zadržavamo ovu djelatnost u Vukovaru. Korijeni obućarske industrije su u Borovu, no razvijaju se nova poduzeća koja baštine tu djelatnost, a na nama je kao Gradu nastaviti jednako kao do sada, kroz programe poticaja u gospodarstvu biti dostupni našim gospodarstvenicima te im jačati položaj na tržištu i njihovu konkurentnost. Kroz suradnju s Vladom Republike Hrvatske pokušali smo implementirati novi zakon koji bi poduzetnicima skinuo barijere iz aspekta poticaja i olakšica, ali nažalost to nismo uspjeli. Jedino kroz jačanje konkurentne pozicije svojih tvrtki na tržištu možemo osigurati gospodarski razvoj Vukovara – rekao je Penava te dodao kako je broj zaposlenih u Vukovaru unatoč koronakrizi u plusu.

Pročitano 725 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI