Ispiši ovu stranicu

Predstavljene nove mjere za očuvanje radnih mjesta

Predstavljene nove mjere za očuvanje radnih mjesta Foto: HRV arhiva

Financijskom potporom poslodavcima za skraćenje radnog vremena, potporom mikropoduzetnicima, stupnjevanjem potpore sukladno padu prometa, tako da može iznositi i 4.000 kuna, te proširenjem broja obuhvaćenih djelatnosti Vlada nastavlja s mjerama za očuvanje radnih mjesta.

Nove mjere potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom, koje će ukupno stajati 300 do 350 milijuna kuna i primjenjivat će se do kraja godine, predstavili su u utorak na konferenciji za novinare u Banskim dvorima premijer Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, javlja Hina. 
-  Cilj je da mjere pojednostavimo i omogućimo da se u određenim područjima proširi opseg poslodavaca i grana koje će njima biti obuhvaćene - rekao je Plenković.
Podsjetio je na početak koronakrize i mjere kojima je Vlada reagirala kako bi smanjila njezin utjecaj na gospodarstvo. Od ožujka do kolovoza poduzetnicima je isplaćeno 6,85 milijardi kuna potpora, što uz oslobođenje plaćanja doprinosa iznosi više od 10 milijardi kuna.

Pročitano 479 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić