Ispiši ovu stranicu

Korona u VSŽ: 53 nova slučaja zaraze, najviše u Vinkovcima!

Korona u VSŽ: 53 nova slučaja zaraze, najviše u Vinkovcima! Foto: Arhiv HRV-a

Prema podatcima pristiglima jutros do 8 sati, u Vukovarsko-srijemskoj županiji nova su 53 slučaja zaraze koronavirusom, priopćeno je iz županijskoga Stožera civilne zaštite. 

Najviše je novozaraženih u Vinkovcima - 19. Slijede Vukovar s četiri slučaja, Ivankovo, Jarmina i Stari Jankovci s tri, Novi Jankovci s dva te Županja, Bokšić, Gunja, Karadžićevo, Komletinci, Nuštar, Otok, Podrinje, Posavski Podgajci, Privlaka, Račinovci, Rajevo Selo, Retkovci, Rokovci, Šarengrad, Stari Mikanovci, Svinjarevci i Tordinci s jednim slučajem zaraze. Još jedan slučaj je zabilježen kod osobe s boravištem izvan naše županije.  Preminulih nema

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1675, od kojih je 1278 osoba ozdravilo, a preminulo ih je 20. 

Trenutno je zbog COVID-19 bolesti hospitalizirano 27 osoba. Testiranih je ukupno 16173, od kojih u posljednja 24 sata 206. 

U samoizolaciji je trenutno 1141 osoba.  

Od ukupnoga broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji  pozitivna su 23 radnika iz sustava zdravstva  (četiri liječnika, 13 medicinskih sestara/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i pet nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji ih je 39  (11 liječnika, 16 medicinskih sestara/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i 11 nezdravstvenih radnika).

Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 10 nastavnika i 19 učenika, a u samoizolaciji se nalaze 34 nastavnika i 456 učenika. 

Pročitano 618 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar