Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemskom Zavodu za hitnu medicinu uručena dva nova vozila

Ravnateljica Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinu prim.mr. Maja Grba-Bujević i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić predali su dva nova vozila hitne medicinske službe ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mati Matiću.

Suvremena vozila ukupne su vrijednosti 1.070.000 kuna, a financirana su županijskim decentraliziranim sredstvima te su u potpunosti opremljena sukladno propisanim Standardom za vozila i vanjskog izgleda vozila za obavljanje djelatnosti izvanbolničke hitne medicine.

-Vozila koja smo danas predali na korištenje doprinijet će još boljem pružanju pomoći svima onima kojima je to najpotrebnije – rekao je župan Galić.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević rekla je kako je Vukovarsko-srijemska županije jedan od najboljih primjera kako ono sve što je bilo dogovoreno u reformi, sada ide svome uspješnom kraju.

-Drago mi je što su danas uručena dva vozila za hitnu medicinsku službu koja predstavljaju europski standard, opremljena su prema svim propisima i takva vozila osiguravaju pacijentima sigurnost jer imaju niz poboljšanja i opreme koja dosadašnja vozila nisu imala. Nova vozila omogućavaju bolji i kvalitetniji rad, što doprinosi razvoju pružanja usluge hitne medicinske pomoći, a posebno onima koji su u teško ozlijeđeni i životno ugroženi – rekla je Grba-Bujević.

Nakon što su predali nova vozila župan vukovarsko-srijemski i ravnateljica Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinu obišli su radove na izgradnji zgrade Zavoda za hitnu medicinu u Vukovaru u Županijskoj ulici.

Mato Matić ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije rekao je kako radovi na izgradnji zgrade Zavoda idu po planu te kako se završetak radova očekuje krajem 2021. Godine.

-Nama je cilj bio da smo što bliže vukovarskoj bolnici i upravo je ova lokacija idealna. Unutrašnjost nove zgrade imati će prostor za reanimaciju, ambulantu, prostore za liječnike i sestre, prostor za odmor, sanitarne čvorove za pacijente i odvojeno za djelatnike, sadržavati će i garderobe sa tuševima za djelatnike i prostor za edukaciju – rekao je ravnatelj Matić.

Projekt izgradnje nove zgrade Zavoda Vukovar financiran je županijskim decentraliziranim sredstvima. Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 1.700.000 kuna za prvu fazu izgradnje, a grad Vukovar je darovao zemljište ukupne površine 2270 kvadratnih metara u Županijskoj ulici br. 27 u Vukovaru.

Pročitano 584 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI