Ispiši ovu stranicu

Povećava se minimalna studentska satnica za 2021. godinu

Povećava se minimalna studentska satnica za 2021. godinu Arhiva HRV

Na održanoj sjednici Vlade Republike Hrvatske 29. listopada 2020. godine, Uredbom o visini minimalne plaće određeno je kako će minimalna neto plaća od 1. siječnja iznositi 3.400 kuna što je 150 kuna više nego 2020. godine. Povećanje minimalne plaće direktno je povezano i s minimalnom studentskom satnicom, što znači da od Nove godine raste i naknada za obavljanje studentskog posla.

Andrijana Vinković, voditeljica Centra za studentski standard koja obavlja poslove Student servisa, rekla je kako će ovo povećanje minimalne satnice dodatno potaknuti studente na rad.

-U našoj evidenciji aktivnih članova Student servisa imamo 210 studenata. Što se tiče povećanja minimalne studentske satnice, ona će dodatno potaknuti studente na učlanjenje u naš servis i na rad – istaknula je Vinković te dodala kako je trenutna minimalna studentska satnica 25,39 kuna, a povećanjem bi iznosila 26,56 kuna.

Sukladno Zakonu o obavljanju studentskih poslova, odluka o novom minimalcu za studente postaje službena nakon što ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs donese propis o iznosu minimalne naknade. Odluka ministra mora biti donesena u roku od 15 dana nakon što Vlada Republike Hrvatske donese uredbu o visini minimalne plaće.  

Pročitano 917 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI