Ispiši ovu stranicu

Policija zbog Martinja pojačano nadzire promet

Policija zbog Martinja pojačano nadzire promet Foto: Arhiv HRV-a

Povodom narodnog običaja krštenja mošta, tj. Martinja i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, vukovarsko-srijemska policija će u razdoblju  od 6. do 16. studenog 2020. godine, provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

Pojačane aktivnosti primarno će biti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje vožnje s nedopuštenom prisutnošću alkohola u organizmu s ciljem prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica. Pored navedenih prekršaja, prilikom nadzora obuhvatiti će se i drugi teški oblici kršenja prometnih propisa: nedopuštena brzina kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno prevoženje djece u dječjim sjedalicama i nepropisna uporaba mobitela.

Oz policije pozivaju vozače koji su konzumirali alkohol da ne upravljaju vozilima kako ne bi nikoga doveli u životnu opasnsot.

"Prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti u alkoholiziranom stanju, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. Radije koristite javni ili taxi prijevoz ili zamolite nekoga trijeznog da vas odveze. Ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag", stoji u policijskom priopćenju.

Pročitano 560 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar