Ispiši ovu stranicu

Završen projekt Superseniori, korisnici se nadaju nastavku

Završen projekt Superseniori, korisnici se nadaju nastavku Foto: UDŽVU

Već četvrtu godinu za redom Udruga žena Vukovar provodi program usmjeren podizanju kvalitete života i zaštite prava starijih osoba. Upravo im je završio projekt Superseniori kroz kojega su provedene brojne edukacijske, sportske i kulturno-zabavne aktivnosti za stotinjak članova Kluba osoba treće dobi koji djeluje u ovoj udruzi. Voditeljica projekta Dejana Jasenovčanin nada se i nastavku projekta što bi, kako je rekla,  puno značilo članovima.

- Planiramo aplicirati na natječaje dvogodišnji takav program za 2021. i 2022. godinu pod nazivom Superseniori II. Nadamo se nastavku ovakvih aktivnosti jer bi to našim korisnicima puno značilo kao i nama, a s obzirom da već dugo provodimo dnevne aktivnosti za osobe starije životne dobi i prepoznali smo njihove potrebe, posebice onu za uključivanjem u društveni život zajednice - naglasila je Jasenovčanin.

Projekt Superseniori trajao je deset mjeseci, s pauzom od travnja do srpnja zbog situacije uzrokovane COVIDOM-19, međutim korisnici projekta su aktivnosti nastavili online.

 - Tada smo komunicirali putem kreirane Viber i Facebook grupe i online provodili aktivnosti, a korisnici su se iznimno dobro snašli u modernim tehnologijama, zahvaljujući edukacijama koje su dobili na prethodnim projektima s tog područja. Iako smo se, u međuvremenu vratili starom načinu rada, provođenjem aktivnosti u Klubu osoba treće dobi, naravno uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, naša Viber i Facebook grupa i dalje je iznimno aktivna, bez obzira na završetak projekta – kaže Jasenovčanin.

Upravo ta želja naših starijih sugrađana za aktivnošću u zajednici, motivicija je Udruzi žena Vukovar da i dalje nastavi raditi s ovom populacijskom skupinom. Inače projekt je financiralo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a partner na projektu bila je Udruga za podršku žrtvama i svjedocima.

Pročitano 486 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar