Ispiši ovu stranicu

Nedozvoljeno trgovao duhanom i cigaretama

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom iz Vođinaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina. Temeljem sudskih naloga, policija je pretražila njegov dom i druge prostorija, kao i tri osobna automobila koje koristi.

Tijekom pretrage pronađene su i oduzete dvije vrećice sitno rezanog duhana ukupne težine 493 grama i 1750 komada filtera za cigarete, dok je u prtljažniku osobnog automobila osječkih registracijskih oznaka pronađeno 346 kutija cigareta s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako te cigarete potječu iz provalničke krađe koja se dogodila tijekom noći 9./10. listopada u trgovini mješovite robe u Pandurevićevoj ulici u Pačetinu za koju je kazneno prijavljen 46-godišnjak iz Dalja.

U drugom osobnom automobilu bez registracijskih oznaka koji se nalazio u dvorištu kuće 50-godišnjaka pronađeno je i oduzeto još 16 vrećica sitno rezanog duhana ukupne težine 7951 gram, 4270 ručno spravljenih cigareta te 235 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, dok je u trećem osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka pronađeno 10 kutija cigareta namijenjenih daljnjoj prodaji.

Jučer je 50-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske i protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, kao i obavijest područnom carinskom uredu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

Pročitano 410 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar