Ispiši ovu stranicu

Održan 19. stručni sastanak 'Hitna medicina'

Predavači u obilasku Mjesta sjećanja u Vukovarskoj bolnici Predavači u obilasku Mjesta sjećanja u Vukovarskoj bolnici Miroslav Čorak
 U okviru programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., Nacionalna memorijala bolnica Vukovar i Hrvatsko društvo za hitu i internističku intezivnu medicinu iz Zagreba organizirali su 19. stručni sastanak 'Hitna medicina'. Zbog situacije s pandemijom koronaviusa ovogodišnji skup održan je onilne. 
- Ovo je 19. godina da  Hrvatsko društvo za hitnu i internističku intenzivnu medicinu održava ovaj znanstveni skup pod motom 'Vratili smo se'. Sve ove godine kolege koje su dolazile u Vukovar na predavanjima su govorile o onome čime se bave i na taj način djelili iskustvo sa kolegama iz Vukovarsko-srijemske županije. Ove godine je sve drugačije i ovaj 19. stručni sastanak je po uputama ministra zdravstva bio je organiziran virtualno i sva su predavanja bila snimljena. Ove godine su 84 kolega iz Vukovarsko-srijemske županije bile uključene u ovaj znanstveni skup i sretan sam zbog toga što smo u okviru mogućnosti koje smo imali na taj način održali projekt koji je počeo prije 19 godina, rekao je doktor Vladimir Gašparović, predsjednik Hrvatskog druđtva za hitnu i internističku intenzivnu medicinu.
Predavači su ovom prilikom obišli obnovljeni vukovarski Vodotoranj, Mjesto sjećanja u Vukovarskoj bolnici i Spomen obilježje Ovčara. U obilasku im se pridružila i ravnateljica vukovarske bolnice, doktorica Vesna Bosanac koja je tom prilikom izrazila nadu kako će predstojeći dani sjećanja proći dostojanstveno i u skaldu sa svim epidemiološkim preporukama.
- Mi razumijemo sve one koji žele doći u Vukovar ovih dana. Znamo da će 18. studenog cijela Hrvatska biti uz nas, a mi ćemo učiniti sve da kolona sjećanja prođe dostojanstveno, s tim da se svi pridržavamo mjera koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite, rekla je Bosanac.
 
Pročitano 641 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI