Ispiši ovu stranicu

Izaslanstvo Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a odalo počast žrtvi Vukovara

Izaslanstvo Zbora ratnih izvjestitelja na Memorijalnom groblju u Vukovaru Izaslanstvo Zbora ratnih izvjestitelja na Memorijalnom groblju u Vukovaru Miroslav Čorak
Dani sjećanja na žrtvu Vukovara ove godine obilježeni su pandemijom koronavirusa koja je u bitnoj mjeri spriječila tradicionalna okupljanja. Zbor ratnih izvjestitelja Domovinskog rata HRT-a od 2006. godine održava okupljanja u Vukovaru, a ovogodišnji skup je zbog epidemioloških mjera odgođen za proljeće slijedeće godine. Ipak odavanje počasti žrtvama ni ove godine nije izostalo. 
- Od 2006. godine Zbor ratnih izvjetitelja HRT-a uoči dana sjećanja sastaje se u Vukovaru kako bi odali počast svim civilnim žrtvama i hrvatskim braniteljima. Na žalost situacija je takva da se nismo mogli okupiti u većem broju, ali smo željeli nastaviti tradiciju okupljanja, rekao je Branko Pek, tajnik Zbora ratnih izvjestitelja.
Izaslanstvu Zbora ratnih izvjestitelja pridružila se i Mirjana Hrpaka, ratna novinarka Hrvatskog radija Vukovar.
- Obljetnice pada Vukovara za mene su izrazito teški dani. Dugo nisam bila prisutna na godišnjicama jer sam na taj način htjela sačuvati samu sebe od ružne prošlosti, ali zahvalna sam Zboru ratnih izvjestitelja što sam danas s njima i što na ovaj način odajemo počast svim žrtvama Domovinskog rata, rekla je Hrpka.
 Izaslanstvo je još položilo vijence i upalilo svijeće kod mjesta masovne grobnice na Ovčari i kod biste genaral bojnika Blage Zadre na Trpinjskoj cesti.
Pročitano 707 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI