Ispiši ovu stranicu

Otvorena izložba dokumentarnih fotografija s novinarsko-književničkih susreta “Grad to ste vi”

Otvorena izložba dokumentarnih fotografija s novinarsko-književničkih susreta “Grad to ste vi” Foto: Gradska knjižnica Vukovar

U spomen na Sinišu Glavaševića, novinara, urednika, ratnoga izvjestitelja i književnika koji je 20. studenoga 1991. godine mučki ubijen na Ovčari u Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena je izložba dokumentarnih fotografija, odnosno retrospektiva novinarsko-književničkih susreta“Grad to ste vi”.  

Od 2005.  godine Hrvatski radio Vukovar, Gradska knjižnica Vukovar,  Hrvatsko novinarsko društvo i Društvo hrvatskih književnika u okviru Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. organiziraju novinarsko-književnički susret “Grad – to ste vi!”. Riječ je o manifestaciji kojom se na najprimjereniji način želi očuvati uspomena na novinara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića te sve žrtve u Domovinskom ratu s  ciljem da se sličan zločin nikad i nigdje ne ponovi. Ovogodišnji program održava se pod naslovom “GLAS KOJI NE ŠUTI – GLAS KOJI SE ČUJE!”, a zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom u cijelosti će se odvijati u radijskom eteru Hrvatskog radija Vukovar.  

Siniša izložba 2

Tim je povodom u Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena izložba dokumentarnih fotografija nastalih tijekom održanih novinarsko-književničkih susreta, doznajemo od ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar Jelene Miškić.
- Izložba fotografija na dostojanstven i prigodan način predstavlja najznačajnije goste – novinare i književnike te znanstvenike koji su izlagali posljednje četiri godine na novinarsko – književničkim susretima u Gradskoj knjižnici Vukovar povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Izložbu čini dvadeset fotografija u boji postavljenih u prostoru knjižnice eminentnih osoba iz novinarskog svijeta i izravnih sudionika strašne 1991. godine na Hrvatskom radiju Vukovar kao što su Andrija Jarak, Ivana Petrović, Zoltan Kabok, Hloverka Novak-Srzić, Josip Esterjher, Alenka Mirković – Nađ i drugi, pojašnjava Miškić.

Izložba će biti otvorena do 27.studenoga.

Pročitano 483 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić