Ispiši ovu stranicu

U Gunji započeli radovi na izgradnji Poslovne zone Velebit

U Gunji započeli radovi na izgradnji Poslovne zone Velebit Foto: Arhiv HRV-a

Nakon 12 godina čekanja, u Gunji je službeno označen početak radova na izgradnji infrastrukture u Poslovnoj zoni Velebit.

- Ovo je veliki dan za Općinu Gunja jer je konačno krenuo službeni početak radova na izgradnji infrastrukutre u ovoj poslovnoj zoni. Radovi su vrijedni devet milijuna kuna i odnose se na prvu fazu izgradnje. Ovo je minimun nužan da bi se poslovna zona konačno pokrenula i da bi tri građevinske tvrtke koje su već ishodile građevinske dozvole mogle krenuti u radove. Nadamo se da ćemo u što kraćem roku omogućiti potrebnu infrastrukturu i očekujemo da će ubrzo ovo postati velika građevina u kojoj će i poduzetnici i investitori koji su kupili zemljište početi graditi. Pred vratima su nam i dva potencijalna ulagača koji su spremni kupiti zemljište i investirati, a jedna od tih investicija vrijedna je 20 milijuna kuna. Očekujemo i da bi u iduće dvije godine u ovoj zoni moglo biti zaposleno desetak ljudi – istaknuo je načelnik Općine Gunja Anto Gutić.

Župan Božo Galić naglasio je na svečanosti početka radova kako želi da ovaj kraj bude jednako razvijen kao i ostali dijelovi naše županije, a Vukovarsko-srijemska županija pak kao i ostali dijelovi Hrvatske.

- Veseli nas ova investicija u gospodarskoj zoni i kao županija ćemo svakako pomoći da se projekti realiziraju. Imamo dosta prijavljenih projekata na EU fondove, između ostaloga i ovaj, tako da očekujemo uskoro i nastavak daljnje realizacije – naglasio je Galić.

Rok za dovršetak radova je dvije i pol godine tijekom kojih treba biti izgrađeno 400 metara ceste sa svim pješačkim stazama, kolnim ulazima i svom ostalom infrastrukturom koja podrazumijeva i kanalizaciju s crpnom stanicom, vodoopskrbni cjevovod, javnu rasvjetu, proturne cijevi za buduću telefonsku infrastrukturu, nioskonaponska mreža i dr. 

Pročitano 426 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar