Ispiši ovu stranicu

Biciklisti pozivaju na darivanje krvi

Biciklisti pozivaju na darivanje krvi Foto: Valerija Lozančić

Udruga Za Vukovar po deveti je put povodom Dana sjećanja na herojstvo Vukovara organizirala akciju Biciklom za Vukovar.

Nakon tri dana vožnje i prijeđenih oko 300 kilometara biciklisti su iz Zagreba stigli do Križa na ušću Vuke u Dunav. Ove je godine zbog epidemioloških razloga u maratonu sudjelovalo 25 biciklista, pretežno studenata, mladih ljudi, sportaša i branitelja te invalida Domovinskog rata.

-Vukovar je ušao u legendu povijesti hrvatskog naroda, a ovom humanitarno-sportskom manifestacijom u trajanju pet dana, potpuno besplatnom i dobrovoljnom, uz potporu jedinica lokalne samouprave, društava i pojedinaca želimo dati svoju simboličnu žrtvu u počast žrtvi koju je Vukovar podnio za obranu cijele Hrvatske – rekao je tom prigodom Damir Luka Saftića iz Udruge.

Akcija Biciklom za Vukovar ima i humanitarni karakter. Već pet godina organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi tako da će danas svi zainteresirani moći dati krv u Gradskom crvenom križu Vukovar u ulici 204. vukovarske brigade 45. do 20 sati.

Bicikliste je dočekao i  Josip Paloš, voditelj Odsjeka za predškolski odgoj,školstvo,visoko školstvo i sport Grada Vukovara koji im je zahvalio što daju svoj doprinos obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Pročitano 549 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić