Ispiši ovu stranicu

Danas se obilježava Žrtva Borova naselja za Domovinu

Danas se obilježava Žrtva Borova naselja za Domovinu Foto: Hrv arhiva

Program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara nastavlja se danas prigodnim programom pod nazivom „Žrtva Borova naselja za Domovinu“ koji će se u organizaciji Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih  hrvatskih branitelja „Vukovarske majke“ održati u Borovo commercu ispred ostataka nekadašnje ratne bolnice i skladišta.

Nakon sloma obrane Vukovara u podrumu Borovo commercea bilo je oko 800 ranjenika vukovarske ratne bolnice, a njih 115 odvedeno je u nepoznato. Na sam dan okupacije ubijena je 51 osoba, a u cijelom Borovu naselju poginulo je 176 hrvatskih branitelja i civila.
Nakon prigodnog programa i polaganja vijenaca ispred ostataka nekadašnje ratne bolnice, kolona sjećanja krenut će ulicama Blage Zadre i Trpinjskom cestom do crkve Gospe Fatimske gdje će u 11 sati biti služena sveta misa za žrtve Borova naselja za Domovinu. Na Križnom putu od Borovo commerca do crkve Gospe Fatimske svijeće će upaliti učenici osnovnih škola Borova naselja.

Nakon svete mise, u okviru programa Svjedočenjem protiv zaborava u 12:30 sati na obali Dunava u Borovu  odat će se počast hrvatskim braniteljima i civilima stradalim 1991. u tome selu. Potom će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast odati i žrtvama kod spomen obilježja Farme Lovas.

Program završava u Borovu naselju polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja osobama nestalim u Domovinskom ratu.

Pročitano 711 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić