Ispiši ovu stranicu

Niz provala i krađa u županiji – od alata do suhomesnatih proizvoda iz pušnice

Niz provala i krađa u županiji – od alata do suhomesnatih proizvoda iz pušnice Foto: Arhiv HRV-a

Prema policijskome izvješću, od 18.studenoga na području Vukovarsko-srijemske županije evidentiran je niz krađa.

U vremenu od 18. do 20. studenog u Vukovaru, u ulici Ivane Brlić Mažuranić, iz neograđenog dvorišta obiteljskog kuće otuđeno je više alata koji su se nalazili pod natkrivenom tendom. Riječ je o dvije bušilice, dvije ubodne pile, jednoj brusilici i jednoj motornoj ručnoj pili za drva. Vlasnik kuće, 62 - godišnjak iz Vukovara, prijavio je materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Policija je obavila očevid, provodi se daljnje istraživanje, a pred Općinskim državnim odvjetništvom u Vinkovcima podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela krađe.

PROVALILI U NENASTANJENU KUĆU I ŽUPNI URED I NIŠTA NISU ODNIJELI 

U noći 19/20. studenog u Vukovaru, u ulici Ivana Kovačića, provaljeno je u nenastanjenu obiteljsku kuću, pri čemu ništa nije otuđeno. Vlasnici ove kuće su 69 - godišnjak iz Vukovara te 70 - godišnjak iz Zagreba. Policija je obavila očevid, provodi daljnje istraživanje, a pred Općinskim državnim odvjetništvom u Vukovaru podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela teške krađe, navode iz PU vukovarsko-srijemske.

Iste noći provaljeno je u pomoćne prostorije župnog ureda u Starim Mikanovcima, u ulici Vladimira Nazora. Prema provedenom očevidu nije otuđeno ništa iz prostorija tog objekta. Policija provodi daljnje istraživanje, a pred Općinskim državnim odvjetištvom u Vinkovcima podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela teške krađe.

U razdoblju od 20. do 21.studenoga u Privlaci, u ulici B. J. Šokčevića, provaljeno je u nenastanjenu obiteljsku kuću, čiji vlasnik je 55 - godišnjak iz inozemstva, a kućepazitelj je 61-godišnjak iz susjedstva koji je bio nazočan pri očevidu policije 21. studenog. Nakon što vlasnik kuće bude pomnije utvrdio o mogućim nestalim predmetima iz te provale, podnijet će se točniji podaci o tomu. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja počinitelja, a pred ODO u Vinkovcima podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela teške krađe.

U istom razdoblju, u Starim Mikanovcima u Kolodvorskoj ulici, iz pušnice u dvorištu obiteljske kuće, pri čemu ulazna vrata u dvorište niti pušnica nisu bili zaključani, otuđena je veća količina suhomesnatih proizvoda, koje je vlasnik pripremao za sušenje u pušnici. Vlasnik, 52 - godišnjak iz Starih Mikanovaca, prijavio je materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Policija je obavila očevid, provodi se daljnje istraživanje, a pred ODO u Vinkovcima podnijeta je kaznena prijava zbog kaznenog djela krađa.

Pročitano 450 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar