Ispiši ovu stranicu

Glazbenom odjelu OŠ Dragutina Tadijanovića glazbeni instrumenti u vrijednosti oko 100.000,00

Glazbeni odjel Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara danas je dobio donaciju glazbenih instrumenata od Zagrebačke filharmonije.

Vrijednost donacije je oko 100.000,00 kuna. Donaciju je uručio ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch, koji je objasnio kako je Zagrebačka filharmonija ove instrumente osigurala kroz EU projekt Filmharmonija, kroz koji su održali i 24 koncerata.

-Izuzetno  nam je drago što ove instrumente možemo pokloniti glazbenoj školi u Vukovaru. Glazba je potrebna svima, baš kao i ljubav. Nema granica i bezvremenska je. Zagrebačka filharmonija ima misiju stvarati bolje i kvalitetnije društvo. Zagrebačka filharmonija od 1998. godine dolazi u Vukovar i redovito održava tu svoje koncerte, što je zadaća svih ravnatelja i ova donacija je samo dio nadogradnje naše suradnje – poručio je Boch.

Donaciju je primila ravnateljica Osnovne škole Dragutin Tadijanović pri kojoj djeluje Osnovna glazbena škola Lidija Miletić koja je istaknula izrazito dobru suradnju s Zagrebačkom filharmonijom i zahvalila se na instrumentima koji će pomoći učenicima kako bi napredovali u svom radu.

-Sretni smo što ovdje pod našim krovom možemo ugostiti ravnatelja Zagrebačke filharmonije i prijatelje iz Zagreba, koji su nam došli s uranjenim božićnim darom. Donacija je važna i dobrodošla za našu djecu i za poticanje glazbenog obrazovanja u Vukovaru. Nadamo se kako će se suradnja sa Zagrebačkom filharmonijom nastaviti. Najveći dar koji možete nekome donijeti je znanje, a vjerujem kako Zagrebačka filharmonija može još puno toga dati našoj školi i biti izuzetan poticaj za daljnji rad – rekla je Lidija Miletić te dodala kako Glazbeni odjel broji oko 200-tinjak učenika od Iloka do Vukovara. Učenici mogu pohađati osnovne glazbene odjele ili odjel suvremenog plesa koji trenutno polazi 27 učenica.

Pročitano 529 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI