Ispiši ovu stranicu

Održan 2. Okrugli stol u sklopu projekta 'Sportom kroz život'

Održan 2. Okrugli stol u sklopu projekta 'Sportom kroz život' Sportski objekti Vukovar

U organizaciji Javne ustanove 'Sportski objekti Vukovar', a u povodu obilježavanja Međunarodnog dana djece 20. studenog održan je drugi Okrugli stol za podizanje svijesti javnosti o važnosti uključivanja djece i mladih u socijalnom riziku u sportske aktivnosti. Okrugli stol je u sklopu projekta 'Sportom kroz život', a sudjelovali su dionici koji se bave djecom u socijalnom riziku.

- Na 2. Okruglom stolu sudjelovali su dionici koji se bave djecom u socijalnom riziku kao što su predstavnici nositelja projekta Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar“, predstavnici partnera, ravnatelj Centra za socijalnu skrb, ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar II, ravnateljice Osnovne škole Josipa Matoša i Nikole Andrića, te predstavnici Vukovarskog triatlon kluba i Plivačkog kluba Vukovar. Kao i prethodnog puta, namjera okupljanja na okruglom stolu bila je dijeljenje ideja, pronalazak rješenja  i odgovaranje na pitanja osobito kako kroz sport pomoći djeci koja su u riziku od socijalne isključenosti u njihovom razvoju, rekla je Ivona Vrebac, voditeljica projekta.

Vrebac ističe kako su sudionici prošli kroz razne teme kao što su uloga sporta u razvoju djece i mladih, organizacija slobodnog vremena djece i ono najvažnije motivacija roditelja za uključenje djece u sportske aktivnosti.
- Zaključak 2. Okruglog stola je da najviše utjecaja na uključivanje djece u sportske aktivnosti imaju roditelji. Najveći problem je motivacija roditelja da uključe djecu u sport i potrebno ih je motivirati, a motivacija se ogleda u tome da omogućimo roditeljima da treniraju u isto vrijeme kada i djeca ali po povoljnijim uvjetima, zaključila je Vrebac.

Projekt 'Sportom kroz život' sufinancira Europska unija, a partner na projektu je Grad Vukovar.

Pročitano 693 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI