Ispiši ovu stranicu

Dani Slavonije u Makarskoj

Slavonski proizvodi u Makarskoj Slavonski proizvodi u Makarskoj Foto: VSŽ

U Apfel gastro centru u Makarskoj u tijeku su “Dani Slavonije u Makarskoj” koji su zamišljeni kao prezentacija, degustacija i prodaja slavonsko-srijemskih proizvoda, koji traju od 23. studenog do 06. prosinca 2020.godine, a u organizaciji Vukovarsko-srijemske županije i tvrtke Agro-klaster d.o.o. Brojni posjetitelji tako imaju priliku kušati domaće proizvode, recimo slaninu, kulen, kulenovu seku, čvarke, kobasicu, kravlje sireve, kisele šparoge, lješnjake, orahe, vina, voćne rakije, džemove i pekmeze, medove, začinsku papriku, razne sorte jabuka kao i sokove od jabuka, tjestenine, jaja iz slobodnog uzgoja i slične, te upoznati bogatu ponudu OPG-ova i tvrtki s područja naše županije.

- Dani Slavonije u Makarskoj organiziraju se već drugu godinu za redom, s tim da se ove godine manifestacija održava sukladno propisanim epidemiološkim mjerama. Apfel Makarska je jedan od prvih partnera “plave Hrvatske”, koji je izrazio spremnost za poslovnu suradnju i otkup autohtonih slavonskih proizvoda. Naša Županija i Agro-klaster posebno cijene tu njihovu dobru volju i želju za suradnjom. Na žalost, zbog izostanka ovogodišnje turističke sezone, promet roba nije bio na onoj razini na kojoj smo dogovorili suradnju, ali smo sigurni kako ćemo to u sljedećoj godini bitno promijeniti i u tom smislu smo apsolutno podržali aktivnost koju je naš partner u Makarskoj pokrenuo i provodi - ističe direktor Agro-klastera Zdenko Podolar.

Voditeljica marketinga Apfela Jelena Martić, napomenula je kako posjetitelji proizvode mogu degustirati ponedjeljkom, srijedom i subotom od 9 do 12 sati, kada vrijedi i promotivni popust od 10% na slavonski asortiman. Dodala je kako su posebnost u ponudi proizvodi od crne slavonske svinje te je navela inicijativu kako bi dodatno potaknuli humanost na djelu. Naime, u supermarketu su postavili košaru za skupljanje pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama za 20 socijalno ugroženih vukovarskih obitelji, pod geslom “Budimo zajedno dio plemenite priče”.

Pročitano 550 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI