Ispiši ovu stranicu

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić uručila Plaketu Grada Vukovara Udruzi za osobe sa intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić, u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara primila je predstavnike Udruge za osobe sa intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar te im uručila Plaketu Grada Vukovara.

Čestitajući nagrađenima, zamjenica Ivana Mujkić izrazila je zadovoljstvo što je baš ova Udruga primila Plaketu Grada Vukovara budući da djeluje više od 50 godine.  

- Izuzetno mi je drago što je Udruga koja ima 50 godina rada iza sebe dobila ovu Plaketu upravo ove godine. Udruga koja je usitinujedna od najbolje strukturiranih udruga na području grada Vukovara. Osim poluboravka ima dvije stambene jedinice u kojima korisnici žive 24 sata dnevno. Ona danas zapošljava 24 osobe. Mi kao Grad kroz financiranje udruga stojimo iza njih. Drago mi je i što je danas ovdje s nama Ines Škrbac, koja je inače psihologinja, koju smo prošle godine kroz program kadrovskog stambenog zbrinjavanja zbrinuli i time doselili jedan važan kadar u naš grad – istaknula je zamjenica Mujkić.

Ispred Udruge za osobe sa intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar zahvalila se tajnica udruge Ines Škrbac.

- Ono što za nas znači ova Plaketa je jedno priznanje za naš trud i rad odnosno podrška od Grada koju dobijamo godinama kroz zajedničku suradnju, a temeljem koje svi zajedno radimo na podizanju kvalitete života osoba sa intelektualnim oštećenjem. Unutar organiziranog stanovanja trenutno skrbimo za 16 korisnika odnosno osoba sa intelektualnim oštećenjem, od kojih je 15 unutar ugovorenih kapaciteta, a jedna osoba je preko ugovorenog broja. Što se tiče poludnevnog boravka trenutno pružamo uslugu za 20 korisnika čime je popunjen također kapacitet – rekla je Škrbac.

Pročitano 568 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI