Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemska županija Dubrovačko-neretvanskoj donirala 10 tona jabuka

Donacija Vukovarsko-srijemske županije od deset tona jabuka podijeljena je u četvrtak u dubrovačkoj luci Gruž socijalnim i zdravstvenim ustanovama te dobrotvornim udrugama s područja Dubrovačko-neretvanske županije. 

Župan Božo Galić izjavio je kako su jabuke simbol slavonske ravnice te da vjeruje kako će zdrava hrana iz Slavonije biti sve češće prisutna kako u trgovinama tako i na stolovima svih stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije.

Tom donacijom Vukovarsko-srijemska županija uzvraća gestu najjužnije hrvatske donacije, rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.
-Mi smo njima kao prijateljskoj i partnerskoj županiji prije jedanaest godina poslali prvu donaciju mandarina, a oni nama već treću godinu šalju donaciju jabuka. Još jednom je potvrđeno naše prijateljstvo. Proslijedili smo donaciju svima za koje smo procijenili da će im dar biti drag - rekao je Dobroslavić.

Ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać zahvalila je na dobivenoj donaciji 25 kašeta. 
-Djeca vole jabuke i zdravo se hrane, stoga hvala svima koji su ostvarili ovu akciju – rekla je.
Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović rekao je kako će se dio donacije podijeliti i vatrogasnim postrojbama diljem županije. 
-Akcija je hvalevrijedna. Nastavlja se zajedništvo dviju županija, kroz jabuke i mandarine. U ratu i miru uvijek skupa - izjavio je Simović.
Predsjednica Matice umirovljenika Dubrovnik Luce Gvozden rekla je kako ju posebno raduje razmjena između dva grada prijatelja Vukovara i Dubrovnika.
-Hvala i županiji te županu Dobroslaviću koji je pokazao izuzetnu socijalnu osjetljivost prema umirovljenicima - poručila je Gvozden.

Vukovarsko-srijemska županija donaciju jabuka Dubrovačko-neretvanskoj županiji dostavlja treću godinu za redom. Riječ je o uzvratnom božićnom daru, budući da je u utorak u Vukovaru podijeljeno šesnaest tona mandarina, što je tradicionalna donacija Dubrovačko-neretvanske županije već jedanaestu godinu.

Pročitano 417 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić