Ispiši ovu stranicu

OBŽ: na koronavirus novopozitivne 223 osobe, preminulo šest oboljelih

OBŽ: na koronavirus novopozitivne 223 osobe, preminulo šest oboljelih Arhiva HRV

U zadnja 24 sata u laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 520 uzoraka od kojih je 223 bilo pozitivno – stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite OBŽ.

Najviše novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka s prigradskim naseljima -119, slijede područja gradova/općina Belišće i Đakovo po 14, Valpovo i Našice po devet, Bilje i Čepin po šest, Đurđenovac pet, Antunovac, Beli Manastir, Bizovac i Donji Miholjac po četiri , Čeminac, Darda, Erdut, Koška i Semeljci po tri, Kneževi Vinogradi dva, Ernestinovo, Magadenovac, Petrijevci, Punitovci, Satnica Đakovačka, Šodolovci, Trnava i Viljevo po jedna novooboljela osoba.

Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 232 osobe oboljele od COVID-19, i to 180 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 43 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 52 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 satapreminulo je šest osoba s područja OBŽ oboljelih od COVID-a. Najstarija preminula osoba rođena je 1932.,a najmlađa 1963. godine. Uz COVID-19 svi su imali i druge komorbiditete.

Na području OBŽ trenutno se u samoizolaciji nalazi ukupno 2.829 osoba.

Pročitano 508 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI