Ispiši ovu stranicu

VURA uselila u novi prostor, posjetili ga čelnici grada

VURA uselila u novi prostor, posjetili ga čelnici grada Foto: Valerija Lozančić

Razvojna agencija Vukovar preselila je iz Gospodarske zone u središte grada, a novoopremljeni prostor na adresi Ulica dr. Franje Tuđmana 13, u koji su se uselili prije mjesec dana, obišao je gradonačelnik Ivan Penava sa svojim zamjenicima i suradnicima.

Ukupna vrijednost obnove zgrade i unutarnjeg opremanja iznosi gotovo 1,5 milijuna kuna, što je najvećim dijelom financirano sredstvima Grada Vukovara, a s 200.000 kuna iznos su sufinancirali Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
- Uistinu je riječ o vrhunskom ambijentu, a ovo možemo, s obzirom da je jučer bio sveti Nikola shvatiti i kao poklon Grada Vukovara Vuri za odlične rezultate, sa željom da budu još i bolji - rekao je Penava dodajući kako imaju još jedan motiv preseljenja Vure, želju da se u središte grada dovede što veći broj ljudi i osigura živost i dinamika, a ovo je važan korak u tome pravcu. Poželio je djelatnicima Vure da nastave s dosadašnjim dobrim radom kako bi, među ostalim, pomogli svim sugrađanima i posebice gospodarstvu grada Vukovara.
-Vuri želim da nastavi predano raditi u svim sferama društvenog života, da pomognu civilni sektor, sugrađane u teškim životnim situacijama, ali naravno najvažnije je da našim gospodarstvenicima i poduzetnicima iz EU fondova donesu što više sredstava kako bi ojačali vukovarsko gospodarstvo, ne zanemarujući ni sve ostale segmente. Mislim da skupa pričamo uistinu jednu lijepu priču o čemu svjedoče broji projekti i povučena sredstva.

Direktorica VURE Vedrana Žilić zahvalila je Gradu na dobivenom prostoru.
- Ove nam je nove prostore omogućio naš osnivač Grad Vukovar i gradonačelnik Ivan Penava koji je uvijek spreman na suradnju i omogućio je svaki naš zahtjev. Uistinu smo sretni i zadovoljni u novome prostoru u kojemu se nalazimo oko mjesec dana. U središtu grada dostupni smo svim poduzetnicima, udrugama, ustanovama i djelatnicima gradske uprave, a i nama je sve puno bliže što nam uistinu olakšava rad. Nadamo se da ćemo i u idućem razdoblju maksimalno povlačiti sredstva iz EU fondova - rekla je Žilić te podsjetila kako trenutno rade na preko 40 projekata vrijednosti preko 50 milijuna kuna.
-Kroz tih 40 projekata u posljednje je dvije godine zaposleno preko 200 ljudi, a vanjski su stručnjaci kroz ove projekte naplatili svoje usluge preko 8 milijuna kuna. Gdje god je bilo moguće, ugovarani su stručnjaci iz Vukovara. U vukovarskim je tiskarama tiskano preko milijun i pol kuna materijala, a preko 500.000 kuna ugovoreno je cateringa kod vukovarskih ugostitelja. Sveukupno, oko 300 različitih gospodarskih subjekata sudjeluje u projektima jer je bit projekata da se sve usluge koje mogu ugovaraju s vukovarskim poduzetnicima te je cilj da se ovim milijunima potakne cijela vukovarska ekonomija, a ukupan broj osoba obuhvaćenih ovim projektima je preko 3500. Kontinuirano pratimo sve objavljene natječaje europskih fondova te povlačimo što više novaca za Vukovar. U protekle je dvije godine u našem odjelu za poduzetništvo pripremljeno 130 projekata u vrijednosti oko 20 milijuna kuna. Osim već spomenutih 40 projekata u vrijednosti od 50 milijuna kuna koje trenutno provodimo, zasebno bih izdvojila intervencijski plan koji sam nosi 21 projekt i vrijednosti je preko 200 milijuna kuna, a Razvojna agencija Vukovar prati cjelokupnu provedbu projekata - rekla je Žilić ističući kako od ukupno 19 zaposlenih u Razvojnoj agenciji Vukovar njih 14 radi na europskim fondovima.

Novim je prostorom Razvojna agencija Vukovar dobila urede, kuhinju, prostoriju za odmor, salu za sastanke i radionicu te arhivu.

-Sukladno uvjetima konzervatora, uklonili smo derutne pregradne zidove i izgradili nove, stavljeni su novi podovi i postavljena je izolacija čime je povećana energetska učinkovitost prostora, pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig.

Službeno svečano otvorenje na kojemu će biti prikazan cjelokupan rad Razvojne agencije Vukovar i niz projekata koje provode očekuje se čim epidemiološke prilike dopuste.

 

Pročitano 531 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić