Ispiši ovu stranicu

Izaslanstvo vukovarskog HDZ-a položilo vijenac povodom obljetnice smrti dr.Franje Tuđmana

Izaslanstvo vukovarskog HDZ-a položilo vijenac povodom obljetnice smrti dr.Franje Tuđmana Foto: Marija Molnar

Dana 10. prosinca 1999. godine preminuo je prvi hrvatski predsjednik i utemeljitelj Hrvatske demokratske zajednice dr.Franjo Tuđman. Tim je povodom kod njegove spomen biste na središnjem gradskom trgu, kao i svake godine, vijenac položilo izaslanstvo vukovarskoga HDZ-a.

- Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na ovome mjestu, odajemo počast i trajno sjećanje na prvog hrvatskog predsjednika dr.Franju Tuđmana pod čijim je vodstvom, a zajedno s hrvatskim braniteljima, stvorena slobodna i neovisna hrvatska država – istaknuo je dopredsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Vukovara Franjo Orešković.

Igor Gavrić pak na ovome je obilježavanju istaknuo da vukovarski HDZ nastavlja svoj put i djelovanje vođen Tuđmanovom idejom o postizanju dobrobiti za svakog hrvatskog građanina.

- Konsolidirali smo redove nakon unutarstranačkih izbora i nastavljamo raditi za dobrobit svih građana Vukovara. Smatramo da je Hrvatska demokratska zajednica u Vukovaru uvijek bila i jeste najjači faktor, bez obzira što trenutno nemamo niti jednog vijećnika u Gradskome vijeću Grada Vukovara. No, kroz institucije hrvatske države i Vlade RH nastavljamo i dalje provoditi projekte koji su od značaja za razvoj grada kako u gospodarskom smislu tako i u komunalnoj infrastrukturi, a prvenstvenu ćemo pozornost davati zadržavanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta – istaknuo je Gavrić.

 

Pročitano 589 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar