Ispiši ovu stranicu

Osigurana sredstva za vukovarsku pučku kuhinju i u 2021.godini

Osigurana sredstva za vukovarsku pučku kuhinju i u 2021.godini Foto: Marija Molnar

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i predsjednik Uprave Pevexa d.d. Jurica Lovrinčević potpisali su Ugovor o donaciji sredstava za financiranje redovitog rada Pučke kuhinje u Vukovaru vrijedan 240 tisuća kuna. Riječ je o iznosu od 20 tisuća kuna mjesečno za razdoblje od 1. siječnja do 31.prosinca 2021. godine za financiranje rada Pučke kuhinje u Vukovaru. Ovo je, kako se moglo čuti tijekom potpisivanja ugovora, već peta godina za redom kako tvrtka Pevex d.d. ovom humanom gestom značajno olakšava daljnji rad Pučke kuhinje.

- Nakon pet godina možemo reći da smo pokrenuli i osigurali jedan lijepi projekt na korist našim sugrađanim u potrebi, da taj projekt živi i da je stabilan. Na ovaj način riješili smo gotovo 25 tisuća toplih obroka tijekom godinu dana za naših 37 korisnika i isto toliko korisnika Caritasa. Riječ je o impozantnoj brojci i s razlogom možemo biti ponosni na ovaj projekt. Zahvaljujem tvrtki Pevex u ime svih građana na ovoj božićnoj priči o darivanju – istaknuo je gradonačelnik Penava. 

Pučka je kuhinja s radom u Vukovaru započela 2015. godine kao plod odlične suradnje Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Grada Vukovara. Trenutno usluge koristi prosječno 80 korisnika koji ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom o ostvarivanju prava na prehranu u Pučkoj kuhinji.

Lovrinčević je naglasio da su u tvrtki Pevex iznimno zadovoljni sudjelovanjem u ovom projektu pomoći potrebitima.

- Nismo svi u poziciji da radimo i stoga moramo misliti na one koji to ne mogu i koji su u potrebi. Prepoznajemo takvu situaciju i sretni smo što možemo donirati – naglasio je Lovrinčević.

Pročitano 456 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar