Ispiši ovu stranicu

Otvorena CROTASTE – Kuća hrvatske hrane u Zagrebu

Otvorena CROTASTE – Kuća hrvatske hrane u Zagrebu Foto: VSŽ

U središtu Zagreba, Kuću hrvatske hrane CROTASTE otvorila je izaslanica predsjednika Vlade RH, ministrica poljoprivrede Marije Vučković, u nazočnosti ministra obrane Marija Banožića i vukovarsko-srijemskoga župana Bože Galića.

Pokrenuta je kao platforma za promociju i plasman hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda suradnjom Agro-klastera d.o.o. i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), uz potporu i stratešku usmjerenost Ministarstva poljoprivrede te Vukovarsko-srijemske županije.

- Ovime se konačno i konkretno ostvaruje ideja povezivanja plave i zelene Hrvatske. Zahvaljujem bivšem ministru imovine i sadašnjem ministru obrane Banožiću na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa kojim je ovaj prostor priveden namjeni i današnjim otvaranjem postao središnje mjesto predstavljanja domaćih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda – istaknula je Vučković. 

Crotaste1

Ministar Banožić zahvalio je svima koji su sudjelovali u ovom projektu i podržali ga.

- Ovaj projekt stavlja moju Slavoniju, našu Slavoniju, u poziciju da budemo uistinu generator razvoja u poljoprivredno prehrambenoj proizvodnji. Dakle, jedan korak koji će biti doprinos jednom ukupnom rezultatu – rekao je Banožić.

POVEZANA PLAVA I ZELENA HRVATSKA

Zahvaljujući partnerstvu s HAPIH-om, Agro-klaster d.o.o. od danas ima priliku u središtu Zagreba ponuditi autohtone poljoprivredno-prehrambene proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te ostalih malih i srednjih proizvođača iz cijele Hrvatske na policama Kuće hrvatske hrane CROTASTE. Ova suradnja i podrška približava male i srednje proizvođače velikom i zahtjevnom tržištu, te je posebno značajna u ovim teškim vremenima.

- Na današnji dan kada Agro-klaster slavi treću godišnjicu osnivanja i poslovanja, zajedničkim otvaranjem Kuće hrvatske hrane CROTASTE u partnerstvu s HAPIH-om potvrđujemo kako smo na pravom putu uspješnog povezivanja plave i zelene Hrvatske. Agro-klaster je postao odskočna daska za kvalitetne proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, malih i srednjih proizvođača na izuzetno zahtjevnom i konkurentnom domaćem tržištu na što smo posebno ponosni – istkanuo je direktor Agro-klastera Zdenko Podolar.

VIŠE OD 220 PROIZVODA

Kuća hrvatske hrane CROTASTE, promotivno-prodajni centar sa širokom paletom domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske, okupio je više od 100 proizvođača iz cijele Hrvatske i njihovih više od 220 proizvoda, koji se mogu i kupiti.

Na policama trgovine koja se u 130 metara četvornih nalazi u blizini Kuće Europe u Zagrebu, nalaze se mnogi hrvatski proizvodi, od slavonskog kulena, dalmatinskog i istarskog pršuta, GMO free jaja, šparoga, vina, maslinovog ulja do paškog sira, arancina i ribe iz Jadrana. Po riječima ravnatelja HAPIH-a Krunoslava Dugalića, cilj je malim i srednjim proizvođačima iz cijele Hrvatske osigurati mjesto za promociju i prodaju proizvoda u centru glavnog grada, što je posebno važno u ovim teškim vremenima pandemije. Svima se na ovaj način daje prilika da se ovdje nađu i jedinu prednost imaju proizvodi koji nose oznaku europske kvalitete.

Crotaste3

DOĐI DA VIDIŠ, DOĐI DA SE DIVIŠ – KUPUJ  DOMAĆE DA ZDRAVO ŽIVIŠ

- Veselim se što smo dočekali ovaj dan da u našem Zagrebu pružimo mogućnost prodaje i kupnje naših kvalitetnih, zdravih, domaćih proizvoda. To je jedan od kamenčića u mozaiku koji činimo kako bi naša Slavonija i naša Hrvatska postale samodostatne u proizvodnji kvalitetne i zdrave hrane, koja će biti dostupna svima diljem Hrvatske. To je rezultat potpore Vlade i resornog ministarstva, ministrice Vučković i ministra Banožića ali i drugih ministarstava. Nastavak je to potpori Projektu Slavonija, Baranja i Srijem, kao i brojnim drugim projektima osobito zahvaljujući stalnim radnim sastancima i dogovorima između Vlade i županija. Čestitam svima na pripremama i radu, našoj županijskoj tvrtki Agro-klaster što okuplja i pomaže našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima pri kvalitetnoj proizvodnji, koristeći pri tome znanje i iskustvo znanstvene zajednice – istaknuo je na otvorenju župan Galić uz slogan Dođi da vidiš, dođi da se diviš - kupuj domaće da zdravo živiš!

Pročitano 606 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar