Ispiši ovu stranicu

Održan tečaj trajne medicinske izobrazbe ˝Vestibularna rehabilitacija˝

Online predavanja Online predavanja Foto: Valerija Lozančić

U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar kao sjedištu Hrvatskog društva za vestibularnu rehabilitaciju Hrvatskog liječničkog zbora održan je tečaj trajne medicinske izobrazbe ˝Vestibularna rehabilitacija˝.

Zbog epidemioloških mjera tečaj je organiziran online, a predavanja je održalo 14 uglednih stručnjaka iz Hrvatske, BiH i Srbije predstavljajući najnovije spoznaje iz područja vestibularne rehabilitacije i poremećaja ravnoteže. Otvorio ga je izv.prof.dr.sc. Siniša Maslovara, otorinolaringolog i audiolog, predsjednik Hrvatskog društva za vestibularnu rehabilitaciju HLZ-a te zamjenik ravnateljice vukovarske bolnice.
- Ovdje se tradicionalno bavimo problemom vrtoglavice, njenom dijagnostikom i liječenjem. Tečaj imamo svake godine jer se to područje razvija jako brzo. Svake godine imamo puno novosti koje moramo pratiti kako bismo te nove spoznaje imali u vidu kod postavljanja dijagnoze te kako bismo naše pacijente mogli dobro i pravilno liječiti - rekao je izv.prof.dr.sc. Maslovara dodajući kako je i sam prije nekoliko dana doznao za neke novosti za koje prije nije znao.

Jedno od predavanja koje je izazvalo najviše zanimanja bilo je predavanje doc.dr.sc. SanjeTomasović iz Kliničke bolnice Sveti Duh iz Zagreba o utjecaju korona infekcije na vrtoglavicu.
-Prije nekoliko dana imao sam prvi slučaj da je koronavirus ostavio posljedice na centru za ravnotežu. To je za nas nešto novo, ali evo već imamo predavanje o tome – ističe izv.prof.dr.sc. Maslovara dodajući kako je vrtoglavica jedan od deset najčešćih simptoma u medicini što pokazuje koliki je njen značaj, ali i javno zdravstveni problem.

 

Pročitano 625 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić