Ispiši ovu stranicu

U OBŽ 155 novopozitivnih i sedam preminulih, 30 osoba zaustavljeno bez propusnice

U OBŽ 155 novopozitivnih i sedam preminulih, 30 osoba zaustavljeno bez propusnice Foto: HRV arhiva

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 479 uzoraka od kojih je 155 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 50 naselja na području Osječko-baranjske županije; najviše na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (42), slijede područja gradova/općina Našice (15), Đakovo (13), Beli Manastir i Čepin (po 10), Belišće (9), Valpovo (8), Donji Miholjac (6), Antunovac, Bizovac, Erdut i Semeljci (po 4), Bilje, Darda, Đurđenovac, Gorjani, Jagodnjak, Petlovac, Petrijevci, Podgorač, Podravska Moslavina i Vladislavci (po 2) te Donja Motičina, Koška, Punitovci, Satnica Đakovačka, Viškovci i Vuka (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se 207 osoba oboljelih od COVID-19, i to 162 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 47 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 45 pacijenata.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je sedam COVID pozitivnih osoba u dobi od 46 do 81 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 3.226 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 38 osoba, i to u 33 samoinicijativne provjere i pet po dojavi građana, no sve su zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 120 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Tijekom prvog dana kontrole propusnica za kretanje građana izvan županije u kojoj imaju prebivalište, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 6.012 vozila, odnosno 8.201 osoba od kojih 30 nisu imali propusnice te im nije dopušten prolazak.

Pročitano 567 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić